Двама братя са задържани във връзка със смъртта на 69-годишен

...
Двама братя са задържани във връзка със смъртта на 69-годишен
Коментари Харесай

Намериха обран мъртъв мъж в Брезнишко, заподозрян е бившият му зет

Двама братя са арестувани във връзка със гибелта на 69-годишен мъж от Брезнишко. Сигнал за умрял мъж под заслон в къщата му в брезнишкото с. Режанци е подаден на 4 ноември, към 7, 20 ч. на тел. 112. Служители на ЦСНМП, ОДМВР – Перник и правосъден доктор посетили местопроизшествието.

Спешните медици установили гибелта на 69-годишния мъж, а органите на реда и патоанатома направили оглед. Установено е, че е разрушена входната врата на къщата му и е осъществена кражба на 3 бр. ловни пушки, мобилен телефон и правоприемник за тв приемник.

В резултат на подхванатите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности под управлението на прокурор от Окръжна прокуратура – Перник са арестувани двама братя на 40 и 44-годишна възраст, познати на полицията и осъждани.

Изяснено е, че 44-годишният е някогашен шурей на умрелия и фамилиите отдавна имали непрекъснати търкания и проблеми. Ловните пушки са открити скрити в гориста околност в региона на пернишко село. Първоначално е стартирано следствие за ликвидиране по член 115 от Наказателния кодекс. След осъществената аутопсия е открито, че гибелта е настъпила от получен инфаркт.

Води се досъдебно произвеждане за обир по член 199, алинея 1, т.2 вр. член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс. Действията по следствието не престават под надзора на Окръжна прокуратура – Перник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР