Двама братя са осъдени на доживотен затвор за умишлено убийство

...
Двама братя са осъдени на доживотен затвор за умишлено убийство
Коментари Харесай

Двама братя са осъдени на доживотен затвор за убийство в Плевенско

Двама братя са наказани на пожизнен затвор за съзнателно ликвидиране в село Еница.

И.А. на 34 години и А.А. на 38 години са наказани за това, че на 26.07.2022 година в селото, в съучастничество като съизвършители, съзнателно умъртвили В.Р. от същото село, като действието е осъществено с особена свирепост - посредством нанасяне на голям брой удари с нож в тялото. Престъплението е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.6, във вр. с чл.115, във вр. с чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс.

Според следствието вечерта на 26 юли причинителят И.А. и потърпевшият В.Р. инцидентно посетили едно и също заведение в центъра на село Еница. И.А. бил дружно със собствен родственик, а В.Р. със фамилията си и техни другари. По време на вечерта И.А. и неговият компаньон, повлияни от изпития алкохол, почнали да се държат свадливо и непочтено, за което В.Р. им направил остра забележка. И.А. и неговият родственик си тръгнали, наранени от държанието на В.Р. Поради тази причина И.А взел от вкъщи си два кухненски ножа и се обадил на брат си А.А. Казал му, че е обичай и би трябвало да му помогне да се саморазправят с В.Р.

Двамата се срещнали наоколо до заведението в селото, като И.А. дал на брат си единия нож. Двамата братя, с още двама мъже, влезнали в заведението и отишли до масата, на която стоял В.Р. Поискали му пояснение, при което зародило спречкване и настанала блъсканица, в която И.А. и А.А. нанесли удари с нож в тялото на В.Р. Те довели до тежки пострадвания и солидна кръвозагуба, вследствие на които потърпевшият умрял на място.

Окръжен съд-Плевен признал И.А. и А.А. за отговорни и им наложил наказване пожизнен затвор.

И двамата били с наложена мярка за неотклонение задържане под стража, която е доказана от Окръжен съд - Плевен при постановяване на присъдата.

Присъдата предстои на обжалване и протестиране пред Апелативен съд - Велико Търново.
 Намушкаха неведнъж мъж с нож след разгулен скандал в Плевенско
Намушкаха неведнъж мъж с нож след разгулен скандал в Плевенско

Пострадалият умря от раните си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР