Двама братя, обвинени в убийството на разследващия журналист Гиоргос Караиваз

...
Двама братя, обвинени в убийството на разследващия журналист Гиоргос Караиваз
Коментари Харесай

Двама братя са обвинени за убийството на гръцки журналист

Двама братя, упрекнати в убийството на проверяващия публицист Гиоргос Караиваз през април 2021 година, са арестувани в очакване на правосъден развой .

Братята, на възраст 48 и 40 години, дадоха отговор на обвиняванията в преднамерено ликвидиране пред съдия-следовател и прокурор по-рано в сряда. Те настояват, че са почтени , съобщи юристът им пред кореспонденти.

Според полицията по-големият брат е бил доведен за разпит преди две седмици, с цел да изясни съществуването на притежаван от него бял микробус, който е бил открит в региона, където е осъществено убийството. Той обаче твърдял, че не си спомня .

Заподозрените са употребявали микробус и скутер, с цел да изоставен мястото след убийството, а мобилните им телефони са били деактивирани за два дни.

Припомняме, че Караиваз беше убит от двама души на мотор. Те са изстреляли няколко патрона в квартал Алимос, в южната част на Атина, до момента в който журналистът е слизал от колата си пред дома си.

Това беше второто ликвидиране на публицист в Гърция през последните 25 години .

Гангстерски убийства се случват постоянно в Атина.

Убийството, изключително измежду публицистите. Мнозина считат, че работата на Караиваз като престъпен кореспондент може да има нещо общо с бруталното му ликвидиране.

Журналистът Сократис на 19 юли 2010 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР