Двама бракониери са били заловени, докато се готвели да ловуват

...
Двама бракониери са били заловени, докато се готвели да ловуват
Коментари Харесай

Полицията залови бракониери, тръгнали на лов в Монтанско

Двама бракониери са били хванати, до момента в който се готвели да ловуват в Монтанско, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Вчера към 20 часа в районното ръководство във Вършец е получен сигнал за съмнителни лица, придвижващи се с джип "Нисан Терано " в равнища в землището на село Долна Бела Речка.
Около 20.30 часа на посоченото място е открит джипът с монтанска регистрация. Возилото е ръководено от 36-годишния К.А. и 52-годишния пасажер Г.Ц. и двамата от село Спанчевци.
При инспекцията на автомобила в багажния отсек са открити 2 калъфа с 2 ловни карабини – „ ЧЗ – 550”, диаметър 30-06 и карабина „ Бърно 2”, диаметър 22 lr. Оръжията са благосъстоятелност на К.А., който има позволение за носене и предпазване на ловно оръжие.
Той и спътникът му са приведени в постройката на районното ръководство във Вършец, където са им снети писмени пояснения. Съставени са им протоколи за предизвестие по Закона за Министерство на вътрешните работи. Ловната карабина „ Бърно 2” е предадена от К.А. по отношение на досъдебно произвеждане от 2018 година.
На К.А. и Г.Ц. са връчени призовки за явяването им при младши полицейски контрольор „ Контрол на общоопасните средства “ за сформиране на акт по закона за оръжията и боеприпасите. Работата по случая продължава
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР