Двама бивши шефове – Лазар Лазаров, Дончо Атанасов, и един

...
Двама бивши шефове – Лазар Лазаров, Дончо Атанасов, и един
Коментари Харесай

Двама бивши шефове на АПИ с обвинения за безстопанственост

Двама някогашни шефове – Лазар Лазаров, Дончо Атанасов, и един от членовете на Управителния съвет – Илияна Захариева, на Агенция „ Пътна инфраструктура” (АПИ) получиха обвинявания за занемареност.
Нов опит да съдят пътни шефове поради строителството на Автомагистрала „ Марица ” Става дума за огромен транш със противоречива аргументация към компания, обвързвана с Георги Гергов
Според прокуратурата те са ощетили страната с над 30 милиона лв. със строителството на автомагистрала „ Марица”. В трасето влиза и скандалният сектор до село Златна морава, който стана прочут като „ Пътят на любовта”.

През пролетта на 2017 година един от строителите на автомагистралата разгласи пред bTV, че страната е платила милиони за ненужни градежи. И даде образец с трасе, построено без проект, до момента в който Лазар Лазаров е отпред на АПИ.
Инж. Илия Запрянов за Автомагистрала „ Марица ”: Плащаше се за несвършена работа, строеше се некачествено Път от автомагистралата до село Златна морава се появил след спекулация на Лазар Лазаров с кметицата, наричали трасето „ Пътя на любовта ”
От трасето, дълго към 600 метра обаче са удовлетворени и локалните хора, и игуменът на манастира „ Свети Атанасий”, до който стига правата.

Пътят по документи не попада на никое място, обясниха от прокуратурата. И прибавиха, че делото против пътните шефове е поради това, че не са направлявали по какъв начин се строи лот 1 на автомагистралата. Лазар Лазаров не пожела да застане пред камерата ни, само че изясни, че не се тормози и ще потвърди невинността си в съда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР