Двама бивши премиери на Великобритания, изиграли ключова роля в постигането

...
Двама бивши премиери на Великобритания, изиграли ключова роля в постигането
Коментари Харесай

Джон Мейджър и Тони Блеър се обединиха срещу шокиращия ход на Борис Джонсън за Брекзит


Двама някогашни министър председатели на Англия, изиграли основна роля в постигането на мир в Северна Ирландия, сплотиха напъните си, с цел да призоват депутатите да отхвърлят " шокиращия " проект на държавното управление да погази съглашението за Брекзит с Европейски Съюз в нарушаване на интернационалното право. Те се аргументират, че това нарушава мира в Северна Ирландия и вреди на репутацията на Обединеното кралство, съобщи Асошиейтед прес.

В публикация във в. " Сънди таймс " Джон Мейджър и Тони Блеър подлагат на критика остро настоящето английско държавно управление, че " посрамва " страната със законодателство, което тук-там опонира на договорката, която самото то е подписало, с цел да разреши плавното овакантяване на Европейски Съюз по-рано тази година.

Мейджър, министър-председател от Консервативната партия сред 1990 до 1997 година, и Блеър, негов правоприемник от лейбъристите за едно десетилетие, разясняват, че законопроектът за вътрешния пазар на премиера Борис Джонсън " слага под въпрос самия интегритет " на Обединеното кралство.

" С това си деяние държавно управление посрамва единствено себе си и слага страната ни в неловко състояние ", пишат двама експремиери.

Планираното законодателство, което ще бъде разисквано от английските законодатели идната седмица, докара до гневна реакция в Европейски Съюз, защото то ще понижи авансово контрактувания контрол на блока над търговията сред континентална Англия и Северна Ирландия, в случай че не бъде реализирано комерсиално съглашение сред Лондон и Брюксел, напомня АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР