Двама бивши полицаи от американския щат Минеаполис бяха осъдени по

...
Двама бивши полицаи от американския щат Минеаполис бяха осъдени по
Коментари Харесай

Още двама полицаи бяха осъдени за смъртта на Джордж Флойд

Двама някогашни служители на реда от американския щат Минеаполис бяха наказани по федерални обвинявания, свързани с убийството на чернокожия Джордж Флойд, който беше удушен от сътрудника им Дерек Шовин по време на арест, съобщи Ройтерс.

Единият от обвинените - 36-годишният Тоу Тао, получи три години и половина затвор, а другият - 28-годишният Александър Куенг, бе наказан на три години отнемане от независимост.

През февруари двамата някогашни чиновници на реда, дружно с сътрудника си Томас Лейн, бяха приети за отговорни от федерален съд за това, че са нарушили гражданските права на Флойд, като не са му оказали помощ сега, в който Шовин го е притискал към земята с коляното си, душейки го в продължение на девет минути.

Лейн беше наказан предишния четвъртък на две години и половина затвор, а Шовин, който беше упрекнат в ликвидиране, получи присъда от двайсет години и пет месеца още през същия месец.

" Всеки от тях е имал самостоятелното обвързване, както и опцията, да се намеси в обстановката, при която е било налице прекалено използване на мощ, довело до гибелта на господин Флойд, само че те не са подхванали никакви дейности ", съобщи прокурорът Андрю Лугър, след произнасянето на присъдите на Тао и Куенг.

След чуването в съда приятелката на Флойд Кортни Рос съобщи, че се е надявала на по-сурови санкции против двамата мъже.

" Натъжена съм, само че допускам, че би трябвало да приемем всяка от тези дребни победи и знам, че ще продължим напред ", сподели тя пред публицисти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР