Двама бивши енергийни министри - Делян Добрев от ГЕРБ и

...
Двама бивши енергийни министри - Делян Добрев от ГЕРБ и
Коментари Харесай

Делян Добрев и Драгомир Стойнев опровергаха думите на Путин, че България се е отказала от Южен поток“ заради външен натиск

Двама някогашни енергийни министри - Делян Добрев от ГЕРБ и Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия, опровергаха думите на съветския президент, че страната ни се е отказала от плана „ Южен поток “ поради външен напън. Вчера, след среща с австрийския канцлер Себастиан Курц Владимир Путин сподели, че Русия не желае цяла Европа да е като България, и предизвести Европейски Съюз, че ще е неуместно да купува природен газ от Съединени американски щати, вместо от Русия.

Днес Делян Добрев трансферира отговорността за спрения план върху кабинета „ Орешарски “:

" Нашите съществени рецензии още тогава бяха, че публичната поръчка, която организира кабинета " Орешарски " започва на Коледа и завърши след Нова година - за най-големия по мащабите си план в България. Пак по време на кабинета " Орешарски " имаше проблеми с връзката с Европейска комисия във връзка с този план. "

Драгомир Стойнев отхвърли изказванията на Добрев:

" Тогава Европейска комисия де факто имаше искания за метода, по който е основана и самата планова компания, за какво били единствено сред " Булгаргаз " и " Газпром ". Тогава имаше искания към три държавни управления, няма нищо общо. Въпросът е следният - когато всичко имаше цялостната подготвеност и финансирането беше обезпечено за построяването на този план, за какво ГЕРБ се хвалят, че са спрели три огромни енергийни плана, в това число и Южен поток. "

Според Стойнев, в Европейския съюз съществуват двойни стандарти във връзка с енергийните планове:

" И, в действителност, там би трябвало да дадат явен отговор за какво за богатите страни може да има съответни инфраструктурни планове, а на по-бедните да се оказва напън. Върху нас и държавното управление не е имало подобен напън, имахме цялостната подготвеност за построяването на този план. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР