Двама български национали са попаднали в драфта за чужденци за

...
Двама български национали са попаднали в драфта за чужденци за
Коментари Харесай

Двама национали в драфта за Република Корея

Двама български национали са попаднали в драфта за чужденци за корейската V-Лига при мъжете за идващия сезон. Става въпрос за Велизар Чернокожев и Розалин Пенчев.
 Национал ще доиграе сезона в Ал Салам
25-годишният Чернокожев стартира предишния сезон в турския първокласен Токат Беледийе Спор (Токат), само че приключи годината в тима на Ал Салам в Оман.
 Розалин Пенчев и Белогорие без шансове против Зенит (Санкт Петербург) в в 1/4-финал №1 (видео + снимки)
Розалин Пенчев, който също е на 25 години, пък игра цяла година в съветския гранд Белогорие (Белгород), с който приключи на 8-о място в локалната Суперлига.

Двамата българи са измежду 47-те чужденци (първите 40 от 80-те кандидатствали) и тези, които играха през миналия сезона във V-Лигата. От тях ще бъдат определени единствено седем, по един волейболист-легионер във всеки тим, които ще получават годишна заплата сред 300 и 350 хиляди $. Сред претендентите личат имената на международният първенец с Полша Давид Конарски, словенските национали Тончек Щерн и Митя Гаспарини, германецът Кристиян Фром, иранецът Амир Гафур и други.
 Розалин Пенчев пред Sportal.bg: Мечтая да играя на Олимпиадата в Париж 2024 (видео)
Първоначално драфта бе плануван за началото на май в Прага (Чехия), само че поради пандемията от ковид беше анулиран. Сега събитието, което е проведено от Корейската волейболна федерация (KOVO), ще се организира идващия петък (15 май) в Сеул.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР