Двама български граждани са в неизвестност след атентата Барселона снощи.

...
Двама български граждани са в неизвестност след атентата Барселона снощи.
Коментари Харесай

Двама българи в неизвестност след атентата в Барселона

Двама български жители са в неопределеност след атентата Барселона нощес. В момента те се търсят. Сигналът е подаден от техни близки. След снощната терористична офанзива те не са съумели да се свържат с нашите сънародници, които живеят в каталунската столица, оповестява българският консул в Мадрид Борислав Евлогиев, съобщи БГНЕС.

Междувременно управляващите към този момент оповестиха публично, че двете терористични офанзиви – в Барселона и осъществената по-късно в курортния град Камбрилс, са свързани. Това потвърдиха от Министерството на вътрешните работи на Каталуния пред АП. "Тази офанзива беше от съшия тип. Между двете съществува връзка ", съобщи съветникът на каталунското Министерство на вътрешните работи Хоакин Форн, съобщи "РИА Новости ".

По-рано от полицията потвърдиха връзката сред атентата в Барселона и гърмежа в Алканар. Според наличната все още информация там няколко терористи са се пробвали да създадат самоделна бомба, която по-късно да взривят. По време на сглобяването й обаче тя е избухнала, в резултат на което атентаторите са починали.

Терористите, направили атентатите в Испания не са свързани с Франция. Това разгласи пред радио RTL френският вътрешен министър Жерар Колон. "Към сегашния миг не разполагаме с данни тези хора да са били във Франция. Но тази информация би трябвало да бъде доказана ", разяснява той.

По-рано се появи информация, че упрекнатият по отношение на атентата в Барселона Дрис Укабир е роден в Марсилия, само че е живеел в столицата на Каталуния. Мъжът обаче самичък се съобщи на полицията и отхвърли да е обвързван с терористичната офанзива. Пред униформените той обаяви, че паспортът му е бил откраднат. Органите на реда обаче се пробват да открият за какво той не е съобщил за това в точния момент. Проверява се и версията дали паспортът не е бил откраднат от по-малкия му брат Муса, който живее в Барселона и в действителност е обвързван с атентата. Освен това той е и френски жител.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР