Двама български граждани са ранени вследствие на влаковата катастрофа в

...
Двама български граждани са ранени вследствие на влаковата катастрофа в
Коментари Харесай

Има пострадали българи във влаковата катастрофа в Гърция

Двама български жители са ранени в резултат на влаковата злополука в Гърция, оповестиха от Министерството на външните работи. Двамата българи са настанени в болница в Солун. Дипломатическото ни посланичество е в контакт с локалните служби и оказва подпомагане на потърпевшите български жители, осведомят от ведомството. 

Малко преди среднощ пътнически трен в Гърция се сблъска с приближаващ отсреща товарен трен в северната част на страната.

Влаковете – пътнически, пътуващ от Атина за Солун, и товарен, пътуващ от Солун за Лариса – се сблъскаха челно край град Темпе малко преди среднощ във вторник.

По последни данни 36 души са починали, а минимум 85 души са ранени.

Повече от 10 часа след злополуката, когато спасителите усилиха напъните си за намиране на оживели измежду към момента димящите остатъци, гръцката пожарна работа заяви, че 66 от към 85-те души, потърпевши при конфликта, са били откарани в лечебни заведения в близката Лариса. Шестима от тях се намират в интензивното поделение.

„ Това е неописуема покруса “, съобщи пред кореспонденти представителят на държавното управление Янис Ойкону. „ Мислите ни са с роднините на жертвите, изчезналите и ранените “.

Голяма част от жертвите са студенти, които са се намирали в първите два вагона, които са понесли цялата мощ на удара и са били „ съвсем изцяло разрушени “. Вторият вагон е служил за трапезария на влака.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР