Двама българи са арестувани, след като претарашили сериозен брой домове

...
Двама българи са арестувани, след като претарашили сериозен брой домове
Коментари Харесай

Нашенци тарашат частни домове в Испания, собствениците обаче не разбират

 Двама българи са задържани, откакто претарашили сериозен брой домове на баровци в Испания. Прибраните в град Фуенхирола дават отговор за 4 обира, само че се смята, че са причинители на повече взломове.

Българите набелязвали богаташки къщи из Коста дел Сол, еквивалента на френския Лазурен бряг. Маскирали се като туристи, зидари или художници и пременени по този начин, с цел да не будят съмнение, започвали сериозен обход. След него към този момент атакували набелязаната цел.

Самото търсене стартира като интервенция " Корехидор ". Началото й е обещано, откакто притежатели от разнообразни места по крайбрежието стартират да подават сигнали, че им липсват скъпи предмети от вкъщи, макар че няма следи от щурм. Ченгетата стартират да подозират, че са употребявани така наречен вълшебен шперцове, които не оставят следи и които наши бандити към този момент употребяват в Испания. Оказва се тъкмо по този начин, а причинителите още веднъж са българи.

Те се местели през няколко месеца из страната, с цел да не се набиват на очи. Последно се нанесли във Фуенхирола, където са арестувани. При тараша в дома на дуото са открити бижута, чанти, парфюми, 1450 евро и принадлежности.

Разследващите имат учредения да считат, че главното укритие за плячката е някъде другаде. След задържането е тествана подробно колата, с която двамата се придвижвали. Оказало се, че под нея, към шасито са лепнати магнитни кутии, в които апашите държали ключове, друга техника и плячката, главно бижута и пари.

Според криминалисти нашите и преди са правили сходни кражби. Не е ясно дали става въпрос за групата, за която наскоро писа. Тогава бяха прибрани четирима индивида - трима мъже и жена. Групата бе смесено българо-испанска, а участниците от 31 до 51 години.

Разследването стартира още през декември предходната година вследствие на подадена тъжба. Мъж от Аликанте твърди, че домът му е обран и изчезват доста бижута, мобилни телефони и електронни устройства. Криминалистите стартират работа, само че тя се оказва доста сложна. Причината е, че в къщата няма никакви следи от наличие на непознати хора. Не са счупени порти или прозорци и ченгетата изначало даже имат подозрения в самия сигнал.

През идващите месеци излиза наяве, че обирът си е напълно действителен и е дело на групата, която в действителност е доста дейна и работи най-много по Средиземноморското крайбрежие. Членовете й непрестанно пътували и правели удари на най-различни места. Прибирали пари и скъпи предмети. По-късно плячката е продавана на черния пазар и от нея апашите също получавали много високи суми. Част от жертвите въобще не разбирали, че са ограбени, поради неналичието на всевъзможни улики за вероятно закононарушение. Смятали, че са изгубили скъп предмет, и търсели виновността в себе си или у близки.

Начинът на деяние на незаконните банди, настоящи с така наречен магически шперц, е много любопитен. Набелязва се къща, като един авансово изследва в региона и в самата постройка да няма камери. След това вратата се отваря с фалшифициран ключ. Това било дело на други двама от бандата, които, откакто свършвали работата си в съответния дом, постоянно заключвали. Действали с ръкавици и подобаващи облекла, с цел да не оставят дактилоскопични следи и вероятно проверяващите да намерят и сравнят ДНК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР