Двама американски ветерани, и двамата от щата Алабама, които били

...
Двама американски ветерани, и двамата от щата Алабама, които били
Коментари Харесай

Русия е пленила двама американци, заминали да се бият в Украйна

Двама американски ветерани, и двамата от щата Алабама, които били в Украйна, с цел да вземат участие във войната с Русия, от няколко дни са в неопределеност и може би са пленени от руснаците, оповестиха Франс прес и Асошиейтед прес.

Агенциите се базират на техни родственици и на членове на Конгреса на Съединени американски щати, с които са се свързали околните на двамата. Става дума за 27-годишния Анди Тай Нгок Уин, някогашен морски пехотинец, и 39-годишният Александър Друки, които взели участие дружно в боеве против руснаците северно от Харков. Близките им не са ги чували от 8 юни. Майката на Друки сподели пред телевизия Си Ен Ен, че допуска, че двамата са били пленени, само че това не е доказано.

Двама членове на Конгреса на Съединени американски щати - Тери Сиуел и Робърт Адърхолт, споделиха, че са по отношение на роднините на изчезналите американци и с Държавния департамент. Негов представител съобщи, че американското дипломатическо ведомство деликатно следи обстановката, в контакт е с украинските управляващи и ревизира информация, че проруските сепаратисти са завладели минимум двама американски жители. Ако това се удостовери, това ще са първите американци, воюващи на страната на украинците, хванати от началото на войната в Украйна.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби на собствен ред прикани американските жители да не отпътуват да се бият в Украйна. " Това е военна зона, там се водят боеве. Ако желаете да подкрепите Украйна, можете да го извършите по доста други способи ", съобщи той пред публицисти, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР