Двама американски бойци в редиците на ВСУ бяха пленени от

...
Двама американски бойци в редиците на ВСУ бяха пленени от
Коментари Харесай

Руският плен няма да спаси американските наемници

Двама американски бойци в редиците на ВСУ бяха пленени от съветската войска край Харков. Сега те би трябвало да бъдат доставени в Русия, с цел да бъдат съдени съгласно съветското законодателство. Каква орис може да чака наемниците и за какво са застрашени от смъртно наказване, макар обстоятелството, че в Русия е въведен мораториум върху него?

По-рано известно, че двама някогашни американски бойци Александър Друк и Анди Хюн, които са били пленени край Харков, са служили като доброволци в постоянна част на украинската войска. За това оповестява “Дейли Мейл”. По-специално, сътрудник на американците, който избира да не бъде назоваван, сподели, че е допустимо да са били хванати, откакто са се изправили против съветските сили край Харков като част от група от 10 души.

Също по този начин в публикацията се отбелязва, че Друк и Хюн са първите американски военни, които са били хванати, откогато Русия стартира специфична военна интервенция. Белият дом, апропо, към този момент е наясно с това, само че към този момент не може да удостовери точността на информацията за залавянето. Това заяви в сряда координаторът на Съвета за национална сигурност за стратегически връзки в Белия дом Джон Кърби.

„ Призоваваме американците да не вървят в Украйна и да не вземат участие във военни интервенции в Украйна. Това е военна зона “, добави Кърби, отбелязвайки, че има и други способи за поддръжка на Киев. В същото време “Ню Йорк Таймс” оповестява, че фамилиите Друк и Хюн също са наясно със случилото се. „ Алекс незабавно ми сподели, че желае да употребява уменията си, с цел да научи украинците по какъв начин да боравят с американски оръжия. Неженен е, няма деца и има образование и опит. И той го смяташе за собствен дълг “, споделя пред изданието майката на Друк.

„ Анди направи сложен избор, той направи верния избор “, споделя Джой Блек, годеницата на Хюн, през ридания. Анди не отиде там за завършения. Той просто искаше да помогне. " Семействата Хюн и Друк също споделиха, че за последно са говорили с военните на 8 юни, когато са били предизвестени, че ще бъдат отвън обхват за няколко дни.

Така западната преса, в това число Си-Ен-Ен и “Сън”, не вижда нищо неоправдателно във обстоятелството, че американците са решили да изминат повече от 8 хиляди километра, с цел да опитат шанса си във боен спор на територията на Украйна и ги изкарва за герои.

Прави усещане, че всичко това се случва на фона на историята на английските наемници, наказани на гибел в ДНР. Те към момента не подали молба за опрощение, а също така Лондон не искаше да се обърне към Донецк, с цел да позволи обстановката към Шон Пинър и Ейдън Еслин.

Що се отнася до Друк и Хюн, за тях също е известно следното. Първият служи като сержант в американската войска в Ирак. Вторият прекарва четири години в морската пехота на Съединени американски щати, само че преди този момент не е взел участие в борби. И двамата са членове на групата “Таск Форс Багет” наречена по този начин поради смесения народен състав – включва френски и американски доброволци, участващи във военни дейности на страната на въоръжените сили на Украйна.

Бойците от “Багет” описват, че е имало борба край Харков: отряд от 10 „ трансукраинци “ против два съветски танка Т-72, съпроводени от към 100 пехотинци. В един миг след една от детонациите Друк и Хюн изчезват от отряда. Тогава украинските военни с БПЛА ги търсят, само че не съумяват да намерят тела, движимости или униформи.

След това украинското разузнаване предава на отряда информация, съгласно която двама американци са хванати от съветските военни, по отношение на което сътрудниците заключват, че става дума за Друк и Хюн.

„ Конгресменът Адам Кинзингер, един от републиканските ястреби, незабавно съобщи, че тези наемници сякаш са служили в редовете на постоянната украинска войска. И по тази причина, споделят те, попадат под Женевската спогодба. Робърт О`Нийл, някогашен морски пехотинец, взел участие в убийството на Осама бин Ладен, посъветва наемниците да се приготвят душевен за смъртна присъда “, съобщи Малек Дудаков, политолог-американист, разяснявайки реакцията на американските политици към обстановката с наемниците край Харков.

„ В Съединените щати, за разлика от Англия, никой от формалните лица не прикани да се върви на война за Украйна. Затова екипът на Байдън, както обича да прави, ще се опита да се освободи от отговорност за ориста на наемниците. Те обаче ще се опитат да употребяват случая, с цел да се опитат да върнат интереса към Украйна измежду американците, които към този момент са не запомнили за нея на фона на рецесията “, признава Дудаков.

Той също по този начин предвижда активизирането на американската дипломация по този въпрос, само че съгласно политолога тя ще бъде непублична. „ Всичко ще се разисква зад кулисите, само че ние няма да знаем нищо. Ще бъдат известни единствено някои дефинитивни решения”, сподели Дудаков.

„ Ясно е, че ВСУ и националистическите елементи, които включват чужденци, когато има опасност от залавяне, се пробват на първо място да се изтеглят. Ако не се получи, тогава се унищожават, а телата се изнасят”, разяснява Максим Григориев, началник на Международния публичен арбитражен съд за Украйна, член на Руската гражданска камара.

„ Украинците са наясно, че всеки случай, когато задгранични наемници попадат в ръцете на обединените сили на ЛНР, ДНР и Русия, е безмълвен укор към западните страни и причина за взаимоотношение с тях. Затова се поставят всички старания, с цел да не бъдат хванати задгранични военни “, означи специалистът.

„ В същото време е значимо да се има поради, че някои от наемниците са някогашни или сегашни военни на непознати страни или чиновници на специфични служби. Това е утежнителен фактор в тази обстановка “, добави той.

„ Освен това задграничните наемници са много важен трофей за всевъзможни сили, както за милициите на републиките, по този начин и за съветската войска. В същото време съм сигурен, че могат да бъдат хванати, знаейки, че нищо не заплашва здравето им. Въпреки че милицията се отнася към наемниците малко по-строго от руснаците “, счита Григориев. Освен това всички пленници получават нужната здравна помощ и за разлика от въоръжените сили на Украйна, съветските въоръжени сили не се гаврят със хванатите.

„ Нещата са напълно разнообразни, в случай че наемници вземат участие във военни закононарушения на територията на републиките. В този случай, несъмнено, за тях е по-изгодно да бъдат пленени от руснаците с вярата да избегнат смъртното наказване. Когато обаче се откри присъединяване в закононарушенията, нашите Въоръжени сили могат да ги екстрадират на републиканските управляващи и там те ще бъдат съдени по законите на ЛНР и ДНР “, сподели източникът.

„ Наистина, в случай че тези американци бъдат хванати от бойците на ЛНР, те ще бъдат отведени в републиката, където ще бъдат съдени съгласно локалните закони. Подобна обстановка би била и в тази ситуация с ДНР “, сподели донецкият политолог Владимир Корнилов.

„ Не изключвам, че в Донецк е можело да ги сполети ориста на английски наемници, защото в републиката е позволено смъртното наказване. Но би трябвало да помним, че съдът не постоянно осъжда на смъртно наказване: всички условия се вземат поради, след което се дефинира степента на виновността “, твърди събеседникът.

„ Сега американците ще бъдат отведени в Русия за по-нататъшно следствие. Но в случай че по време на следствието се окаже, че наемниците са забъркани във военни закононарушения на териториите на някоя от републиките на Донбас, те могат да бъдат трансферирани в Луганск или Донецк “, изясни Корнилов.

На този декор специалистът изрази убеденост, че в близко бъдеще броят на хванатите задгранични наемници ще се усили. „ Те въпреки всичко не са толкоз малко, колкото може да наподобява на пръв взор. Отново можем единствено да гадаем какъв брой от тях са избити на бойното поле. И колкото повече изтъняват редиците на ВСУ, толкоз по-често ще срещаме чужденци “, сподели Корнилов.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР