Двама активисти, които бяха арестувани, след като хвърлиха супа върху

...
Двама активисти, които бяха арестувани, след като хвърлиха супа върху
Коментари Харесай

Активистите могат да избегнат съдебно преследване за нападението над Мона Лиза

Двама деятели, които бяха задържани, откакто хвърлиха чорба върху картината " Мона Лиза " на Леонардо да Винчи в Париж, може да избегнат наказателно гонене и вместо това да бъдат наказани да създадат подаяние, обявиха прокурори.


В неделя двете дами хвърлиха тиквена чорба върху непробиваемото стъкло, което пази най-известната картина на да Винчи в музея на изкуствата " Лувър ", с искане за право на " здравословна и устойчива храна ".

Група, наречена Riposte Alimentaire ( " Хранителна контраофанзива " ), пое отговорност за акцията.

Двамата деятели бяха задържани и краткотрайно сложени под полицейски арест.

Прокуратурата заяви, че деятелите са упрекнати в нелегално нахлуване в охраняемата зона към картината - нарушаване, за което се планува оптималната санкция от 1500 евро.

Двамата деятели трябваше да бъдат изправени пред прокурорите в понеделник следобяд предвид на това да създадат " цивилен принос ", вместо да бъдат изправени пред съда, обявиха от прокуратурата.

Според френската система даването на такова подаяние на асоциация на жертвите е опция на наказателното гонене. Сумата се дефинира от прокурорите, като оптималният размер е 3000 евро.

От музея " Лувър " обявиха, че картината не е претърпяла никакви вреди, и прибавиха, че дамите са скрили тиквената чорба в термос.

Картината, която от 2005 година насам се пази зад бронирано стъкло, е била неведнъж нападана. През 2022 година шедьовърът е станал обект на нахлуване със сметанов къс. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР