Двама афганистанци, свързани с групировката Ислямска държава (ИДИЛ), бяха арестувани

...
Двама афганистанци, свързани с групировката Ислямска държава (ИДИЛ), бяха арестувани
Коментари Харесай

Германия арестува двама души за заговор срещу парламента в Швеция


Двама афганистанци, свързани с групировката " Ислямска страна " (ИДИЛ), бяха задържани в Германия по съмнение, че са възнамерявали нахлуване в региона на шведския парламент като възмездие за изгарянето на Корана, оповестиха прокурори, съобщи Агенция Франс Прес.

Мъжете, разпознати като Ибрахим М.Г. и Рамин Н., са били арестувани в региона на Гера в Източна Германия, се споделя в изказване на федералната прокуратура.

Миналото лято първият, член на ИДИЛ, е получил задача от джихадистката формация да извърши нахлуване в Европа в отговор на изгарянето на Корана в Швеция, се споделя в известието.

Той е упрекнат, че дружно с Рамин Н. е възнамерявал " да употребява огнестрелни оръжия, с цел да убие служители на реда и други хора в региона на шведския парламент в Стокхолм ", обявиха от прокуратурата.

" Двойката е направила съответна подготовка за това в тясна консултация с длъжностни лица " от районен клон на ИДИЛ, прибавят прокурорите.

" По-специално, те са проучили изискванията към възможното място на закононарушението в интернет и са се пробвали няколко пъти - въпреки и несполучливо - да се снабдят с оръжия. "

Карин Лутц, говорителка на шведската работа за сигурност (Sapo), удостовери, че са работили с немската полиция, само че отхвърли да даде повече детайлности.

И двамата обвинени са упрекнати в скрит план за осъществяване на закононарушение. Ибрахим М.Г. е обвинен, че е подкрепял терористична организация и е бил неин член.

Рамин Н. е упрекнат, че е подкрепял терористична организация.

Преди заговора те са упрекнати и в това, че са събрали към 2000 евро за ИДИЛ в Германия, които са били изпратени на групировката посредством медиатори.

Швеция е в положение на нараснала подготвеност, откакто поредност от изгаряния на Корана в цялата страна, основно от съперници на имиграцията, провокираха отвращение в мюсюлманския свят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР