Двама абитуриенти от пловдивското СУ Паисий Хилендарски“ намериха портфейл с

...
Двама абитуриенти от пловдивското СУ Паисий Хилендарски“ намериха портфейл с
Коментари Харесай

Ученици намериха портфейл на Сточна гара и го върнаха

Двама зрелостници от пловдивското СУ „ Паисий Хилендарски “ откриха портфейл с пари на улицата и го предадоха на полицията. Благодарение на доблестната постъпка на младежите портмонето към този момент е върнато на собственичката си, научи Марица.бг.

В нощта на 14 против 15 февруари дванайсетокласниците Денислав Аксиев и Кристиан Мендизов били паркирали пежото си пред постройката на някогашния автокомбинат на Сточна гара. Тъкмо се канели да потеглят, когато Денислав забелязал аленото портмоне върху паветата, тъкмо до задната гума на колата. Момчетата решили да звъннат на тел. 112, само че в същия миг до тях паркирали две патрулки, пристигнали да наблюдават край околните нощни заведения за пияни купонджии за Св. Валентин и Трифон Зарезан. По стичане на събитията на мястото се оказа и екипът на Марица.бг, който отследи целия случай.

Още със прекъсването на полицейските коли, Денислав и Кристиан се приближиха до униформените и оповестиха за находката. „ До нас имаше спрял сребрист мерцедес с две дами в него. След като потеглиха, видяхме портмонето “, обясниха момчетата.

На място чиновниците на реда сформираха протокол за непринудено предаване на откритата движимост. Оказа се, че в портмонето с изключение на пари, има дебитни и кредитни карти с пин кодовете за тях, както и всички документи на собственичката. Ако то беше попаднало в ръцете на злонамерени лица, те можеха да изтеглят умерено по 400 лв. от всяка карта и да приберат банкнотите от портфейла “, обясниха служителите на реда.

По документите в портмонето те бързо съумяха да се свържат по телефона със собственичката му. Обаждането стартира с показване на полицейския чиновник, който първо увери 45-годишната Руска, че не е телефонен лъжец, след което я зарадва, че портмонето й е в сигурни ръце. После  й даде указания по какъв начин може да си го получи назад. Оказа се, че дамата се канела да върви на бар с племенницата си, само че работата не станала. Двете си тръгнали и по нехайство Руска изпуснала портмонето си, без да забележи.

„ Много съм признателна на двете момчета. Виждам, че има виновни младежи, на които може да се разчита. Ще се свържа с тях и персонално ще им благодаря “, сподели пред Марица.бг пострадалата. Тя работи в пловдивско институция и помоли да не бъдат оповестявани цялостните й имена.

Призна обаче, че нейният брачен партньор три пъти е намирал по същия метод пари на улицата и ги е предавал на органите на реда.

Всяко положително се връща, съобщи Руска и даде обещание още през днешния ден да се свърже с благородните момчета от учебно заведение „ П. Хилендарски “.

 

 

 

 

 

    
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР