Двадесет подпомагащи центъра, в които експерти на НСИ помагат на

...
Двадесет подпомагащи центъра, в които експерти на НСИ помагат на
Коментари Харесай

Двадесет подпомагащи центъра за преброяването работят в страната

Двадесет подпомагащи центъра, в които специалисти на Национален статистически институт оказват помощ на хората да се преброят, работят на територията на страната. Всеки, който желае да се преброи електронно, само че няма опция да го направи самичък у дома, може да посети подобен център. Там ще му дават таблет или компютър, с цел да го направи, и ще отговорят на всички негови въпроси. Хората, които желаят да бъдат преброени с хартиена карта, само че да не чакат преброител вкъщи, също са добре пристигнали. Повече от тях работят и в почивните дни.

За 10 дни, от откриването на подпомагащия център в постройката на Национален статистически институт до през днешния ден, единствено в него са преброени 511 души. Към 6.00 часа през днешния ден електронно са се преброили 2 036 627 души, които живеят в 893 250 семейства в цялата страна.

По-активни в онлайн попълването на преброителната карта са дамите. Най-много регистрации са създали хората сред 40 и 49 години, като 60% от тях са на дами. Следва групата на хората сред 30 и 39 години, а на трето място е възрастовата група 50-59 години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР