Двадесет отбора от десет държави взеха участие в петия кръг

...
Двадесет отбора от десет държави взеха участие в петия кръг
Коментари Харесай

Българският екипаж завърши четвърти в старт от световния рали шампионат за електрически автомобили

Двадесет тима от 10 страни взеха присъединяване в петия кръг на Bridgestone FIA EcoRally cup, който се организира в Словения. Шестото издание на Mahle eco rally-Нова Горица беше с общ маршрут 455 километра, от които 258 спортни, разграничени в 15 прави.

През първият ден надпреварата доближи Юлианските Алпи, а шестте спортните прави следваха най-предизвикателните пътища в района и постоянно прекосяваха през някогашната граница сред Словения и Италия.

Българският екипаж от Асоциация за устойчива подвижност Калин Дедиков и Антоанета Дедикова с KIA Niro EV стартираха решително и след първият стадий заеха трета позиция във краткотрайното класиране. Предизвикателното трасе и мощната конкуренция водеха до непрекъсната промяна на водачите след всяка спортна права. На края на първия ден краткотрайни водачи бяха Берн Хайне и Лорен Секретин от Белгия с VW ID3, следвани от пет екипажа, в това число и българския, събрани в 10 секунди.

През вторият ден 9 спортни прави трябваше да дефинират крайните спечелили. В първата и най-сложна като навигация в цялото съревнование българите записаха първо време и още веднъж се изкачиха в челото. На следобедния регрупинг локалните звезди Франко Спачапан и Себастиян Кобал с KIA E-Niro бяха окупирали първата позиция, Дедиков/Дедикова бяха трети във краткотрайното класиране.

Трите следобедни прави още веднъж сервираха съществени тествания за екипажите и техните електрически автомобили. Малка неточност в пътната книга в най-дългата права за цялото съревнование изпоти всички състезатели и минимизира разликите в челото. В битката за подиума се включиха всички топ тимове в шампионата и българският екипаж.

На финала първи приключиха словенците Спачапан/Кобал , втори италиано-полският екипаж Гуидо Герини и Артур Прусак с KIA Niro EV, а актуалните международни първенци от Испания Енеко Конте и Лукас Сергнесе с KIA E-Niro се качиха на третото място. Българският екипаж Дедиков/Дедикова с KIA Niro EV финишира четвърти, на 0,7 секунди от международните първенци в най-тежкото съревнование досега в шампионата.

Следващият старт от Bridgestone FIA EcoRally cup е в Испания в края на Септември следван от Монте Карло през октомври и финала на шампионата в Италианските Доломити през ноември.

Източник: Автопрес 2001

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР