Двадесет и трима души загинаха тази неделя след въоръжени сблъсъци

...
Двадесет и трима души загинаха тази неделя след въоръжени сблъсъци
Коментари Харесай

В Сирия - 23 загинали след въоъжени сблъсъци

Двадесет и трима души починаха тази неделя след въоръжени конфликти в следената от кюрдите североизточна Сирия.

До тях се стигна, откакто бунтовници от въоръжените фракции, подкрепяни от Турция, се пробваха да обхванат в региона, следен от армията, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на боен наблюдаващ.

В последно време конфликтите в завладените от кюрдите елементи на прилежащата провинция Дейр ез-Зор зачестиха, откакто ръководителят на локалния боен орган бе хванат от група бойци, подкрепяни от Съединени американски щати и водени от кюрдски бунтовници.

Рами Абдел Рахман, началник на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида, заяви, че в провинция Хасаке в неделя са бил и убити 18 души от редиците на протурските фракции и петима - от силите на режима . Имало е и ранени.

Сблъсъците са станали в региона на Тал Тамр в северозападната част на провинцията, съгласно основаната във Англия осведомителна работа, разчитаща на необятна мрежа от източници в Сирия.

Фракции от обединението на подкрепяните от Анкара размирен групи, известни като Сирийската национална войска, се пробваха да обхванат в района по-рано денем, твърди анонимният източник.

Междувременно военни от сирийската войска локални бойци, които бяха свързани с ръководените от кюрдите Сирийски демократични сили (SDF), реагираха на конфликтите и това докара до още желтви.

Районът Тал Тамр е покрай граничната територия, която е под контрола на Анкара и на нейни представители.

От 2016 година насам Турция на няколко пъти е нахлувала в Северна Сирия и е атакувала кюрдските сили.

В събота в региона бе въведен полицейски час.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР