Двадесет и шест пациенти от Газа и техните 13 придружители,

...
Двадесет и шест пациенти от Газа и техните 13 придружители,
Коментари Харесай

Турция ще приеме 26 пациенти от Газа

Двадесет и шест пациенти от Газа и техните 13 придружители, минали през контролно-пропускателния пункт „ Рафах “ на границата на Египет с линията Газа, ще бъдат докарани в Турция довечера, заяви през днешния ден турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа, представен от Анадолската организация и Българска телеграфна агенция.

Министърът съобщи пред кореспонденти, че тези пациенти ще бъдат първите поданици на Газа, които ще пътуват от Египет до друга страна за лекуване.

Миналата седмица Коджа организира телефонни диалози с израелските и египетските си сътрудници за прехвърлянето на пациенти от обсадения палестински анклав през граничния пункт „ Рафах “.

Впоследствие беше образуван координационен екип с лица за контакт от Турция, Египет и Израел.

Турция към този момент изпрати товари за оказване на помощ, в това число медикаменти, здравно съоръжение и коли за спешна помощ за популацията на Газа, където филантропичната обстановка е тежка заради израелските набези след офанзивата на палестинското придвижване " Хамас " на 7 октомври.

По последни данни на палестинските управляващи от началото на войната са убити 11 500 палестинци, в това число над 7800 дами и деца, а над 29 000 души са ранени. 

Хиляди здания, в това число лечебни заведения, църкви и джамии, също са развалени или разрушени от въздушни и наземни офанзиви на Израел.

Броят на починалите израелци е към 1200 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР