Двадесет и седемте страни от ЕС постигнаха консенсус за налагане

...
Двадесет и седемте страни от ЕС постигнаха консенсус за налагане
Коментари Харесай

ЕС ще санкционира руската "Вагнер" заради "заплаха" в Мали

Двадесет и седемте страни от Европейски Съюз реализираха консенсус за налагане на наказания на съветската паравоенна компания " Вагнер ",, заяви през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по сигурността и външната политика Жозеп Борел, представен от " Франс прес ".

Управляващата в Бамако хунта заплашва да прибегне до услугите на частната компания, за която има съмнения, че е близка до съветския президент Владимир Путин.

" Има консенсус за взимане на ограничаващи ограничения против тази група. Те ще бъдат избрани незабавно щом завърши работата на техническо ниво ", съобщи Борел след края на среща на европейските външни министри в Брюксел. Той добави, че тези ограничения може да бъдат признати на идната среща на външните министри, планувана за 13 декември.

Ръководителят на френската дипломация Жан-Ив льо Дриан изясни, че става дума за наказания против членове на паравоенната компания и против предприятия, които работят директно с нея. " Съществува опасност в Мали ", акцентира той на конференция. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР