Двадесет и седем иранци са починали заради отравяне с метанол,

...
Двадесет и седем иранци са починали заради отравяне с метанол,
Коментари Харесай

Иранци пиха метанол срещу коронавирус и починаха

Двадесет и седем иранци са умряли поради отравяне с метанол, тъй като го пили като средство за предотвратяване от ковид, съобщи ТАСС.

Според информацията на управляващите в провинция Алборз (в централната част на Ислямската република) починалите са видели в интернет реклама, че метиловият алкохол е помагал за предотвратяване на хората от смъртоносната зараза.

Управата на югоизточната иранска провинция Хузестан през днешния ден е оповестила, че минимум двадесет души са починали след консумация на метанол.

Китайците внимателно се връщат на работа

Властите в близкоизточната страна през предишния месец са оповестили за нарастване на производството на метанол, предопределен за стерилизация на повърхности.

Метиловият алкохол се боядисва във лилав или оранжев цвят, с цел да не бъде сбъркан с годни за пиянство течности. Само 10 мл дървесен алкохол могат да провокират трайна загуба на човешкото зрение. Фаталната доза метанол варира сред 80 и 150 мл.

Към този миг в Иран са били регистрирани над 7000 случаи на инфекцията. Загиналите в резултат на болестта хора са трансферирали броя от 230.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР