Двадесет и седем души бяха публично бичувани с камшик днес

...
Двадесет и седем души бяха публично бичувани с камшик днес
Коментари Харесай

Талибаните бичуваха публично с камшик 27 души в Афганистан

Двадесет и седем души бяха обществено бичувани с бич през днешния ден пред навалица в Афганистан, ден след първата обществена екзекуция, подредена след връщането на власт на талибаните, които нарекоха интернационалните рецензии " интервенция във вътрешните работи ", съобщи Франс прес.

В Чарикар, столица на западната провинция Парван, " 27 нарушители, в това число 18 мъже и 9 дами, бяха бичувани с бич по заповед на шериатските съдилища на упоменатата провинция ", показва в свое изказване афганистанският Върховен съд.

Сред изброените претекстове за налагането на това наказване са: содомия, блудничество, предоставяне на подправени показания, разврат, бягство от вкъщи или кражба, както и продажба и владеене на опиати.



" Всеки един от тези нарушители призна закононарушенията си в съда, без да се прибягва до мощ, и беше задоволен от наказването, обещано от съда ", сподели Върховният съд.

За първи път от завръщането си на власт през август 2021 година, през вчерашния ден талибаните обществено екзекутираха мъж, упрекнат в ликвидиране, пред няколкостотин души в западната провинция Фарах.

Осъденият е погубен от три патрона, изстреляни от бащата на жертвата му, по силата на закона за кръвно възмездие.

Тази присъда беше мощно разкритикувана, по-специално от Съединени американски щати и Франция.

Вашингтон я назова " отблъскваща " и изрази страдание, че талибаните не са спазили обещанията си към останалия свят.

„ Според нас това демонстрира, че талибаните се стремят да се върнат към своите изостанали и насилствени практики от 90-те години на предишния век “, сподели представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР