Двадесет и пет милиона лева ще бъдат инвестирани в развитието

...
Двадесет и пет милиона лева ще бъдат инвестирани в развитието
Коментари Харесай

Инвестират 25 млн. лева за развитието на Индустриален парк Видин

Двадесет и пет милиона лв. ще бъдат вложени в развиването на Индустриален парк Видин. Към момента има направен план за финансирането от Национална компания индустриални зони (НКИЗ). Държавата ще обезпечи 20% от средствата, а останалите 80% са планувани по Плана за възобновяване и резистентност “.

Това разгласи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов във Видин след среща с кмета на града и с регионалния шеф Иво Атанасов. На срещата бяха разисквани опциите за привличане на вложители и бъдещото икономическо и индустриално развиване на района. Министър Богданов акцентира, че развиването на Северозападна България е приоритет на държавното управление.

По думите му следва строителството в индустриалната зона, ръководена от НКИЗ, да стартира още тази година, като сумата ще бъде вложена във вътрешната инфраструктура и в подготовката на самия терен. „ Индустриална зона Видин разполага с връзка с железопътен превоз, с пристанище и e наоколо до Дунав мост 2. Всичко това дава опция районът да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР