Двадесет и двама от ранените при атаката срещу концертна зала

...
Двадесет и двама от ранените при атаката срещу концертна зала
Коментари Харесай

Много от ранените при атаката в Москва, включително деца, все още са в тежко състояние

Двадесет и двама от ранените при офанзивата против концертна зала в Русия, при която бяха убити повече от 130 души, към момента са приети в болница и са в тежко положение, като измежду тях са две деца, съобщи през днешния ден съветският министър на опазването на здравето Михаил Мурашко, представен от Асошиейтед прес.

Русия към момента е в потрес от петъчната офанзива, при която нападатели убиха 139 души в концертна зала в покрайнините на Москва. Руският президент Владимир Путин вчера съобщи, че нападателите са " радикални ислямисти ", само че макар всички доказателства, сочещи присъединяване на групировката " Ислямска страна ", Путин повтори обвиняването си, че Украйна може също да е била забъркана, отбелязва АП. Киев изрично отхвърля да има каквато и да било връзка с офанзивата.

Петъчното нападението в концертната зала " Крокус сити хол " в западните околности на Москва е едно от най-смъртоносните в Русия от години. При него бяха убити повече от 130 и ранени над 180 души, написа Българска телеграфна агенция.

Два дни откакто афганистанският клон на " Ислямска страна " пое отговорност за нападението Путин призна по време на държавна среща, че убийствата са били осъществени от екстремисти, " с чиято идеология ислямският свят се бори от епохи ".

Руският президент, който през уикенда съобщи, че четиримата нападатели са били задържани при опит да избягат в Украйна, обаче съобщи, че проверяващите не са открили кой е поръчал нападението и сподели, че е належащо да се разбере " за какво терористите, откакто са направили закононарушението си, са се пробвали да избягат в Украйна и кой ги е чакал там ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР