Двадесет и двама младежи от Област Варна са спечелили билети

...
Двадесет и двама младежи от Област Варна са спечелили билети
Коментари Харесай

Варненски младежи спечелиха безплатни билети за пътуване в Европа

 Двадесет и двама младежи от Област Варна са спечелили билети за гратис пътешестване в Стария континент през 2019г. по европейската самодейност " DiscoverEU “, оповестяват от Областния информативен център-Варна.

Тя дава опция на навършили 18 години жители на Европейски Съюз да пътешестват в Европа, с цел да я опознаят. През миналата година пандемията от ковид не разреши да бъдат пуснати нови предложения за кандидатстване. Заради рестриктивните мерки, наложени от нея, интервалът за пътешестване на учениците, които към момента не са осъществили подвижност, е продължен до 31 август 2021г.

През 2022г. Европейският съюз ще даде късмет на 60 000 младежи да обиколят Европа, защото програмата  " DiscoverEU “ ще започва още веднъж след паузата, наложена от пандемията. За карта могат да аплайват както навършилите 18 години през тази година, по този начин и тези, които са чествали пълноправие през 2020г. Очаква се приемът по програмата да бъде отворен през октомври тази година, а определените участници да могат да пътуват за интервал от 30 дни сред март 2022г. и март 2023г. По изключение, на всички пътуващи ще бъдат препоръчани гъвкави резервации и застраховки за спиране поради незнайните, които крие пандемията, допълниха от ОИЦ-Варна.

" DiscoverEU “ е самодейност на Европейския съюз, която дава опция на пълнолетни младежи да опознаят Европа, пътувайки най-вече с трен. Целта е те да се срещнат с европейското културно завещание и история и да се срещнат с хора от целия континент. От 2022г. " DiscoverEU “ ще се финансира от програма  " Еразъм + “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР