Двадесет и двама души са пострадали от опасните медузи ируканджи

...
Двадесет и двама души са пострадали от опасните медузи ируканджи
Коментари Харесай

22 са пострадали от опасни медузи край бреговете на Североизточна Австралия

Двадесет и двама души са потърпевши от рисковите медузи ируканджи в австралийския щат Куинсланд и са били откарани в болница, оповестяват международните организации.
Броят на потърпевшите за първата седмица на 2019 година надвишава два пъти междинните индикатори за миналите 10 години. Смъртно рисковите медузи ируканджи се срещат в огромни количества в тропическите води на север от Австралия, само че в този момент климатичните условия са такива, че топлата вода ги отнася на юг.
Масовото наличие на отровни типове медузи, като физалия и ируканджи, е било записано по цялото южно крайбрежие на щата Куинсланд. От опарвания от медузи от типа физалия са потърпевши 22 хиляди души. Спасителите са закрили предходната седмица плажовете в градовете Голд коуст, Кулангата и Съншайн коуст.
Медузите ируканджи се смятат за едни от най-отровните същества на планетата Те съставляват транспарантна камбанка с размер не преизпълнен 2 сантиметра. Четирите тънки пипала на медузата съдържат нервнопаралитична отрова, която може да аргументи гибел.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР