Двадесет и два бойни самолета на Китай са навлезли за

...
Двадесет и два бойни самолета на Китай са навлезли за
Коментари Харесай

Тайван: 22 китайски самолета влязоха във въздушната ни зона

Двадесет и два бойни самолета на Китай са навлезли за малко през днешния ден в опознавателната въздушна зона на Тайван, заяви тайванското министерство на защитата на брифинг, отдаден на китайските военни маневри, съобщи Франс прес. На уеб страницата на министерството беше оповестена информация, че тайванските системи за противовъздушна защита са наблюдавали китайските самолети.

Китай стартира през днешния ден най-мащабните си до момента военни маневри в региона на Тайван като реакция на визитата на председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси на острова, който Пекин счита за своя отделила се провинция. Визитата на Пелоси се възприема от Китай като провокация, застъпване за поддръжниците на независимостта на Тайван и отвод от обещанието на Съединените щати да не поддържат публични връзки с острова.

Друга реакция на визитата на Пелоси от страна на китайската войска беше изстрелването на серия ракети, които прелетяха над Тайван. Ракетите паднаха в изключителната икономическа зона на Япония, което се случва за първи път в тази акватория.

Военните учения на Китай се водят в шест морски зони към Тайван и засягат постоянно употребявани търговски направления, от време на време на едвам двадесет километра от тайванските крайбрежия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР