Двадесет и два благотворителни проекта и социални инициативи в общо

...
Двадесет и два благотворителни проекта и социални инициативи в общо
Коментари Харесай

Двадесет и две социални инициативи с награда ЗЛАТНО СЪРЦЕ от сп. Business Lady

Двадесет и два благотворителни плана и обществени начинания в общо 10 разнообразни категории получиха публично самопризнание в четвъртото издание на Годишните награди за щедрост и корпоративна обществена отговорност „ Златно сърце " на списание Business Lady. Церемонията се състоя през вчерашния ден (19 декември) в хотел Маринела.

Сред наградените имаше представители на частния бранш, медиите, физически лица и неправителствените организации. За „ Цялостна благотворителна активност и корпоративна обществена отговорност " бяха отличени две организации: Credissimo - за акцията „ Credissimo и първенците на България - Заедно сме първи ", както и ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ - за огромния обществен план „ Ти и Lidl за по-добър живот ". ПОЩЕНСКА БАНКА сграбчиха приз за втора поредна година в категория „ Зелена планета " със своята вътрешна самодейност за корпоративна обществена отговорност „ Герои в зелено ". В категория „ Устойчиво развиване " награди за обществена ангажираност към чиновниците получиха dm България и АТОМЕНЕРГОРЕМОНТ. dm България получи приз и в категория „ Информационни акции за предварителна защита и резистентност " за „ Веселите зъбки 2017 " - акцията за вярна джука хигиена и превантивна грижа при най-малките. Fibank бе отличена в категория „ Културни планове " за „ Календар 2017 - „ Актьори с положителни сърца " " в поддръжка на Съюза на артистите в България.

Няколко публично значими начинания бяха наградени тази година в категория „ Образование, образование и развиване ". „ Национална компания индустриални зони " получи приз за своя план за ускорено професионално създаване на млади експерти " Fast-tracking Success ". Отличена бе и Стипендиантската стратегия „ Развитие и бизнес познания " на COTRUGLI Business School (бизнес учебно заведение в Югоизточна Европа). ERP Academy - новаторски план за добавена стойност в образованието също получи премия в категория „ Образование, образование и развиване ". Милен Великов - HR-специалист, преподавател, наставник и кариерен съветник, бе отличен за Цялостна обществена ангажираност в поддръжка на кариерното развиване в България.

В категория „ Медиите и обществените дела " тази година бяха отличени пет обществени начинания. Информационна организация „ Фокус " получи приз за запазване на патриотизма и опазване на самосъзнанието на българите. Нова телевизия взе премия за „ ПРОМЯНАТА " - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, в партньорство с фондация Reach for Change България. bTV получи отличие за своята ангажираност да поддържа и предизвиква надарените деца на България - за взаимния план с „ Фондацията " - „ Талантът обича всяко дете ". „ Прозорец към родината " - самодейност на Българска национална телевизия за поддръжка на българските учебни заведения зад граница също бе наградена в категория „ Медиите и обществените дела ". Радио Витоша пък сграбчва приз за Активна гражданска позиция и принос в публично значими дела.

Редица неправителствени организации и фондации също бяха отличени в тазгодишния формат на премиите „ Златно сърце ". Фондация „ Америка за България " получи премия за акцията „ Малките герои " - за видоизменение на детските клиники в УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов ". Зонта клуб „ Света София " пък бе отличен за своята самодейност „ Зонта споделя НЕ нанасилието над дами и девойки ", а фондация „ Майки за донорството " получи отличие за Цялостна обществена ангажираност в поддръжка на двойки с репродуктивни проблеми. Сдружение „ Маринела " взе премия за своите интензивности за еднакъв старт на всички деца. РЕФАН БЪЛГАРИЯ още веднъж бе измежду отличените компании и получи приз в категория КОРПОРАТИВЕН ГРАЖДАНИН за своята поредна дългогодишна обществена политика. Фабрика за майонеза „ Краси " и бутилираща компания „ Хисар " бяха наградени за годишната си поддръжка на фестивала за хора с увреждания „ Светът е за всички ".

Даниел Димитров, изпълнителен шеф и издател на сп. Business Lady, благодари на всички ‹златни сърца› в залата и насочи зов към българските медии да се концентрират повече върху позитивните вести и добротворчески начинания. „ Благотворителността не би трябвало да е анонимна, за нея би трябвало да се приказва и да се демонстрира положителният образец, с цел да може от ден на ден хора и организации да го трансфорат в съществена бизнес полезност. Всички знаем и доста се приказва какъв брой неприятни неща се случват в нашата страна и по света, само че малко от нас имат информация за всички ‹златни сърца›, които всекидневно творят положително " - добави господин Димитров.

Сред специфичните посетители, които връчиха награди на отличените организации, бяха: Росица Димитрова, заместник-министър на труда и обществената политика, която връчи премиите на Информационна организация „ ФОКУС " и на БНТ; Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, който връчи оценките на Credissimo и ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ; Георги Руйчев, изпълнителен шеф на Български конгрес на бизнес водачите, той връчи премиите на ПОЩЕНСКА БАНКА и COTRUGLI Business School; Янка Такева, ръководител на Синдиката на българските учители, която връчи оценките на Fibank и Зонта клуб „ Света София ". Цветан Симеонов, ръководител на Българска търговско-промишлена палата връчи премията на „ Национална компания индустриални зони " ; доктор Галинка Павлова, заместник-председател на Български лекарски съюз, която връчи оценките на dm България и фондация „ Америка за България " ; Детелина Смилкова, ръководител на Българска асоциация за ръководство на хора, която връчи оценката на Милен Великов; инж. Емилияна Димитрова, ръководител на Национална организация за професионално обучение и образование, която връчи премиите на ERP Academy и съдружие „ Маринела " ; Анна Виткова, Мениджър Комуникации в Български съвет за стабилно развиване, която връчи на dm България и АТОМЕНЕРГОРЕМОНТ; както и Анна Танова, изпълнителен шеф на АБРО, която връчи оценката на радио Витоша.

„ Като заместник-министър зная какъв брой е значима всяка една помощ в сложен миг или поддръжка на идея, концепция, мечта; на всяка стъпка, която прави живота ни тук по-добър. Знам какъв брой е значимо да се сплотяваме в интерес на разнообразни обществени дела и за общото богатство и каква е ролята на медиите, с цел да доближи положителното до повече хора, тъй като положителното е в нас и измежду нас " - показа госпожа Росица Димитрова, заместник-министър на труда и обществената политика.

Г-н Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи благодари на уредниците за самодейността: „ Радвам се, че има сходни събития, по този метод щедростта и блгородството се популяризират и сплотяват хората към положителни начинания ".

„ Не би трябвало да забравяме, че живеем в размирно време и всички ние би трябвало по-често да приказваме за мир и да имаме свободата да бъдем благотворителни и великодушни. Другото, което ни би трябвало е знанието, което ни води към приемливост, съпричастност и взаимопомощ. И тук желая да благодаря на господин Даниел Димитров за това, че се грижи за тези полезности и за образованието най-много с инциативата Успешни в България. Знам какъв брой учебни заведения посетихте, с какъв брой деца се срещнахте и какъв брой сила и целенасоченост им дадохте " - показа д.ик.н. Янка Такева, ръководител на Синдиката на българските учители.

По време на събитието беше разиграна благотворителна лотария за надарени български деца - част от плана „ Таланти в деяние " на Сдружение „ Успешни в България " - самодейност на дамите от Business Lady Club. „ Чрез активността на съдружие „ Успешни в България " се стремим да покажем на българските деца, че е допустимо да осъществен фантазиите си в България " - съобщи господин Даниел Димитров.

За положителното въодушевление на гостите се погрижиха надарените деца, които гостите поддържаха по време на церемонията - Милка Георгиева (8 години, танци), Мила Станкова (15 години, балерина) и Анджелика и Матю Кръстеви (10 години, близнаци, спортни танци). А Димо Стоянов от група П.И.Ф. зареди публиката със своите акустични осъществявания на едни от най-популярните шлагери на групата. Водещи на формалната част бяха актьорите Албена Ставрева и Явор Ралинов.

Партньори на тазгодишната гала „ Златно сърце " на списание Бизнес лейди бяха Бизнес лейди клуб, радио Витоша и радио Фокус, Информационна организация Фокус и Информационна организация Кросс, интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia.BG, Manifesto.BG и Flashnews.bg. Както и всички другари и партньорски организации, които осигуриха дарове за благотворителната лотария - Жана Иванова от издателска къща „ Жануа -98 ", Вергиния Накова от Training academy, I DO Advertising, Армина ЕООД, Куайсер фарма, СКИН КОД, Мидалидаре, Димо от група П.И.Ф. Благодарение на тяхната поддръжка и несъмнено на поддръжката на гостите, дребните гении са една крачка по-близо до своите фантазии.

Наградите „ Златно сърце " целят гласност на напъните на компании, Неправителствени организации, институции и физически лица, подкрепили разнообразни дела със обществен и публично важен темперамент, като по този метод се даде образец и бъдат насърчени от ден на ден компании и персони да се включат в сходни начинания. Този план на списание Business Lady е още едно продължение на главната цел на изданието - да дава публичност на разнообразни професионални триумфи, качества и достижения, споделяйки положителните практики и изпитани управнически модели както на организацията, по този начин и на нейните връзки и социална отговорност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР