Двадесет и четири деца от VII клас при СОУ Св.

...
Двадесет и четири деца от VII клас при СОУ Св.
Коментари Харесай

Участниците в Детската полицейска академия в Смолян получиха своите дипломи

Двадесет и четири деца от VII клас при СОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в  Смолян се образоваха в тазгодишната Детска полицейска академия . Тя е проведена по самодейност от ОДМВР-Смолян , с поддръжката на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни към Община Смолян.
Обучението на участниците приключи с атрактивно занятие – пукотевица с малокалибрено оръжие.

Доброволците получиха дипломи за сполучливо довеждане докрай на академията , връчени от заместник-директора на Областната дирекция – комисар Мирослав Христев. Той поздрави децата и им пожела да бъдат все по този начин целеустремени, мощни и сполучливи и добави, че се надява част от тях да се осъществят професионално в редиците на Министерство на вътрешните работи.

Участниците минаха през доста теоретични и на практика занятия . Те им дадоха познания и умения по какъв начин да опазват своя живот и този на приятелите си, по какъв начин да се оправят с сложни обстановки и с разнообразни провокации у дома, в учебно заведение, на улицата, в планината. Децата научиха какви са правата и отговорностите им пред обществото, по какъв начин да работят в екип, да почитат непознатото мнение и другите от тях. Имаха опция да се срещнат със структурата на Министерство на вътрешните работи и с активността на чиновници в обособените служби на министерството. За край на занятията е проведено посещаване в Академията на Министерство на вътрешните работи в гр. София . Децата ще прегледат музея на Министерство на вътрешните работи, кабинетите на специалистите от научно-техническите лаборатория, ще имат опция да разиграят примерно правосъдно дело в специфична обучителна зала. Ще видят в каква атмосфера се образоват бъдещите чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Превантивната работа с подрастващите е предпочитана за ОДМВР-Смолян, а Детската полицейска академия се потвърждава, като един добре работещ инструмент за предварителна защита, който се приема с интерес от самите деца. Заслуга за това имат полицейските чиновници от регионалната дирекция, спечелили вниманието на участниците.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР