Двадесет години след като светът се прости с принцесата на

...
Двадесет години след като светът се прости с принцесата на
Коментари Харесай

БНТ1 отбелязва годишнината от смъртта на принцеса Даяна с документален филм на BBC

Двадесет години откакто светът се елементарни с принцесата на Уелс - Даяна, БНТ1 ще напомни на феновете по какъв начин е призната новината за нейната гибел от кралското семейство и английското общество. На 1 септември (петък) от 20:55 часа публичната медия ще излъчи документалния филм на Би Би Си - „ Даяна: Седем дни, които раздрусаха света " (2017).

За британците гибелта на Даяна е равнозначна на гибелта на Джон Кенеди за американците. Чрез непопулярни фрагменти и разкази на близки другари и сътрудници на „ принцесата на народа ", както и на елементарни жители, режисьорът Бен Райдър пресъздава неописуемия потрес, който претърпява нацията.

Новината за гибелта на Даяна се възприема като същински прелом и като необяснима покруса. Филмът провокира същински интерес, тъй като наблюдава реакциите на кралското семейство в една комплицирана обстановка за тях. Обществените настройки, обвиняванията, любовта към кралската персона, която след гибелта си се трансформира в легенда, а приживе насочва предизвикателство към традициите на монархическата институция - това са част от тематиките, които изследва документалният филм.

Гледайте документалния филм „ Даяна: Седем дни, които раздрусаха света "
на 1 септември (петък) от 20:55 часа по БНТ1!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР