Два зоопарка в Дания приемат от местните жители домашни животни,

...
Два зоопарка в Дания приемат от местните жители домашни животни,
Коментари Харесай

Домашни животни стават храна за лъвове

Два зоопарка в Дания одобряват от локалните поданици домашни животни, които отиват за храна на хищниците, заяви датският ефирен канал TV2. Става дума за зоологическите градини в Копенхаген и Гивскуд.

Столичният зоопарк се снабди с неприятна популярност, откакто пред очите на деца беше убит жирафът Мариус, с цел да бъдат хранени лъвовете. Сега и двата зоопарка имат подготвеност одобряват непотребни животинки – морски свинчета и зайци, с които след това хранят лъвове, тигри и вълци, написа „ Актуално “.

„ Хубаво е животните да имат разнообразна храна, а не непрекъснато да ядат конско или кравешко”, сподели служителката на зоопарка Ана-Софи Елер. Тя означи, че за храна дават единствено такива животни, които хищниците ловят в естествената им среда. „ Да ги храним с котки и кучета би било неетично, тъй като това е неестествено за тях”.

Служителите на зоопарковете се афишират за цялостна неприкритост и предизвикват родителите да не описват на децата си за парадайс, в който отиват зайците, а да им споделят истината за ставащото с техните питомци. В някои случаи стопаните на домашните любимци могат персонално да следят гибелта на животните си.

Директорът на зоологическата градина в Гивскуд Ричард Остербале акцентира, че прибягват до сходна процедура не с цел да дадат опция на хората да убият домашните си любимци. „ Просто ни трябват животни”, сподели Остербале. Служителите на зоопарка също не лицемерничат. „ Когато хората ни носят зайците си, то е, с цел да бъдат убити. Не се опитваме да крием това от децата”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР