Два законопроекта за промени в Наказателния кодекс (НК) – на

...
Два законопроекта за промени в Наказателния кодекс (НК) – на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Парламентът разглежда промени в НК - за сексуалното насилие на деца и за бракониерството

Два законопроекта за промени в Наказателния кодекс (НК) – на Министерския съвет и на „ “, обсъжда Народното събрание на днешното си съвещание.

Предложените от Министерския съвет промени главно са свързани със случаите на полово принуждение над деца. Предвижда се да бъде основан състав на закононарушение в случаи на полови похищения, когато е била употребена насила, мощ или опасност за склоняване за полови цели на дете. Предлага се смяна и на минималните/максималните санкции за полови закононарушения и корист с деца.

Законопроектът на „ “ е ориентиран към усилване на битката с нерегламентирания улов на наедрял и малък дивеч. Предлага се при осъществено бракониерство наказванията да се изравнят с тези за противозаконен дърводобив, с цел да се реализира превантивният резултат на глобата.

В дневния ред на депутатите е и второто четене на  промени в Закона за Министерството на вътрешните работи , с които на вътрешното министерство се задължава да охранява всички центрове за настаняване на чужденци у нас.

В програмата на Народното събрание е и второ гласоподаване на промени в Закона за администрацията.

Очаквайте детайлности!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР