Два законопроекта за промени в Наказателния кодекс (НК) – на

...
Два законопроекта за промени в Наказателния кодекс (НК) – на
Коментари Харесай

Парламентът ще разгледа два проекта за промени в НК за сексуалното насилие на деца и за бракониерството

Два законопроекта за промени в Наказателния кодекс (НК) – на Министерския съвет и на „ Възраждане “, ще разиска Народното събрание на днешното си съвещание. Това планува програмата за работа на депутатите.

Предложените от Министерския съвет промени главно са свързани със случаите на полово принуждение над деца. Предвижда се да бъде основан състав на закононарушение в случаи на полови похищения, когато е била употребена насила, мощ или опасност за склоняване за полови цели на дете. Предлага се смяна и на минималните/максималните санкции за полови закононарушения и корист с деца.

Законопроектът на „ Възраждане “ е ориентиран към усилване на битката с нерегламентирания улов на наедрял и малък дивеч. Предлага се при осъществено бракониерство наказванията да се изравнят с тези за противозаконен дърводобив, с цел да се реализира превантивният резултат на глобата.

В дневния ред на депутатите е и второто четене на промени в Закона за Министерството на вътрешните работи, с които на вътрешното министерство се задължава да охранява всички центрове за настаняване на чужденци у нас.

В програмата на парлапроекмента е и второ гласоподаване на промени в Закона за администрацията.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР