Два взрива в газопреносната и газоразпределителната мрежа - близо до

...
Два взрива в газопреносната и газоразпределителната мрежа - близо до
Коментари Харесай

Газови аварии край Санкт Петербург и в Сахалин

Два гърмежа в газопреносната и газоразпределителната мрежа - покрай Санкт Петербург и в Далечния изток - станаха в Русия за по-малко от денонощие. 

Вчера в събота е бил пресечен и се е взривил газопровод в Ленинградска област, след което изтеклият в атмосферата газ се е запалил, съобщи Интерфакс. Не се оповестява за жертви. Газоподаването по правата е  било спешно прекратено, а екипи са се заели с потушването на пожара и отстраняването на вредите. 

Девет души, в това число четири деца, починаха и още деветима бяха ранени при детонация на газовата инсталиция в жилищна постройка в село Тимовское на о. Сахалин. Взривът е разрушил цялостен вход на постройката, под чиито отломки управляващите считат, че се намират още няколко души. Интерфакс заяви по-късно тази заран, че от 33 души, които са обитавали входа, 33 са живи.

Украинските медии обаче подчертаха мащаба на детонацията край Санкт Петербург. Антон Герашченко, консултант на украинския министър на вътрешните работи, я онагледи с впечатляващо видео в Телеграм. Той акцентира, че от детонацията са се разстресли жилищните здания в града. 

В същото време Радио " Свобода ", базирайки се на боен специалист, заяви на уеб страницата си, че украински безпилотен морски уред е нанесъл удар по нефтен терминал в съветското черноморско пристанище Новоросийск. Медията отбелязва, че по-рано за нападението са съобщавали съветските канали в Телеграм, отдадени на войната в Украйна. Официалните съветски управляващи отхвърлиха информацията.

Няма данни за връзка сред другите произшествия, само че всички те съответстват с съветска акция от ракетни удари по основната инфраструктура на Украйна, изключително по енергийни обекти, чиято явна цел е украинците да останат на студено и мрачно през настъпващата зима.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР