Два взрива станаха в западната част на завод в Нижни

...
Два взрива станаха в западната част на завод в Нижни
Коментари Харесай

19 души пострадаха при взрив в руски цех за производство на тротил

Два гърмежа станаха в западната част на цех в Нижни Новогород.
19 души са потърпевши при гърмежите в завода, оповестиха от държавното управление на Нижеградска област, представени от РИА Новости.
Два гърмежа станаха в Дзерджински - в западната част на града, прецизира се останалата информация. На място има експерти от службата за изключителни обстановки. Взривът е в завод за произвеждане на тротил. "Няколко гърмежа станаха в завод за произвеждане на тротил в цех "Кристал ", прецизира се дали има потърпевши.
Взривовете са били мощни, избухнал е пожар. Домовете, наоколо до завода, са с избити стъкла.
Има заплаха от нови гърмежи.
Взривовете са в цех ГосНИИ "Кристал ". В града е основан действен щаб.
Още един гърмеж е избухнал на цех «Кристалл» в Нижни Новгород, заяви ShadenFM в туитър. Този път епицентърът на гърмежа е бил в завод за произвеждане на полимери, където се съхраняват и подготвени авиобомби, прецизира радиостанцията.
Това е повода да се събере изключително и междуведомствен щаб. След серията гърмежи в завода е избухнал пожар. Към момента огънят се разгръща на повърхност от към 100 кв. м.
Държавният научно-изследователски институт "Кристал " е открит през 50-те години на ХХ век. Специализиран е за основаване на взривни субстанции и съставки, а по този начин също и за сигурност на технологията на тяхното произвеждане, тествания, превозване и утилизация. През 2011 година влиза под ръководството на държавната корпорация "Ростехнологии ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР