Два взрива избухнаха в афганистанската столица Кабул, при което са

...
Два взрива избухнаха в афганистанската столица Кабул, при което са
Коментари Харесай

Над 20 жертви на два взрива в Кабул

Два гърмежа избухнаха в афганистанската столица Кабул , при което са починали минимум 21 души , в това число фотограф, работил за френската осведомителна организация " Франс прес ", оповестява " Ройтерс ".

Засега никоя формация не е поела отговорност за бомбения атентат, прецизираха управляващите.

Фотографът Шах Марай е бил измежду група публицисти, които са били наранени от втората детонация, до момента в който са съобщавали за първия гърмеж.

 57 починали и 120 ранени при атентата в Кабул
57 починали и 120 ранени при атентата в Кабул

Ислямска страна пое отговорност за офанзивата

Нападенията бяха осъществени единствено седмица след гърмеж в център за вписване на гласоподаватели, при който починаха 60 души, което става след предизвестията на силите за сигурност против риска от възходящи офанзиви преди парламентарните изборите, планувани за октомври.

Първата детонация през днешния ден в региона на Шашдарак покрай постройките на разследващата работа беше последвана от друга до Министерството на градското развиване и жилищното настаняване , тъкмо до момента в който хората са влизали на работа.

Четирима души са били убити и пет са били ранени при първата детонация , прецизираха от вътрешното министерство, добавяйки, че управляващите са изпратили коли за спешна помощ да местата на случаите.

Скоро по-късно втора детонация е избухнала до публицисти, които са се били събрали да отразят първия гърмеж , убивайки или ранявайки голям брой фотографи и оператор.

Фотограф на " Ройтерс " е бил леко ранен от летящ шрапнел.

Говорител на Министерството на здравеопазването уточни, че общо 21 души са починали и 27 са ранени.

Талибаните, борещи се да наложат своята версия на строгия ислямски закон в Афганистан, оповестиха нормалната си пролетна атака през предходната седмица и от този момент насам се развихриха тежки боеве в няколко региона на страната.

Стотици хора бяха убити и ранени при поредност от огромни офанзиви в Кабул от началото на годината, макар предлагането на президента Ашраф Гани за мирни договаряния " без предварителни условия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР