Два взрива и пожар в нефтобаза на компанията Роснефт в

...
Два взрива и пожар в нефтобаза на компанията Роснефт в
Коментари Харесай

Войната днес: Дронове атакуват база на Роснефт на Черно море

Два гърмежа и пожар в нефтобаза на компанията " Роснефт " в съветското черноморско пристанище Туапсе са провокирани вследствие на офанзива с два дрона, оповестяват във вторник и медии. също удостовери произшествието.

Според нейното известие гърмежите са чути в период от 5 секунди един от различен малко след 2 часа сутринта във вторник, 28 февруари. Те са засегнали строителен обект на територията въз основата, само че не и резервоарите. Разлив на горива няма, гласи известието. Пожарът е локализиран и угасен в рамкита на час, твърди градската администрация.

Никой не пое незабавно отговорност за нападението.

Поне три съветски канала в Телеграм оповестиха, че безпилотници, заредени с езкплозив са се взривили на към 100 метра от нефтохранилището. Те са повредели обслужваща постройка на нефтобазата, на 30 метра от която имало съветска казарма.

Йелън е в Киев, разисква изземането на съветски активи
Финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън дойде на необявено авансово посещаване в Украйна, с цел да удостовери американската поддръжка за Киев във войната с Русия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Йелън се срещна с президента Володимир Зеленски и други значими държавни представители единствено дни след първата годишнина от началото на войната и повтори уверенията, дадени предходната седмица от президента Джо Байдън в Киев.

" Америка ще поддържа Украйна, колкото време е нужно ", сподели Йелън пред украинския министър председател Денис Шмигал.

Той от своя страна съобщи, че двамата са разискали стягането на американските наказания против Русия, както и " изземването на замразените съветски активи и потреблението им за потребностите на възобновяване на Украйна ". 

Но Йелън съобщи пред кореспонденти по време на телефонен брифинг, че към момента има обилни правни спънки пред цялостното изземване на замразените от глобите активи на съветската централна банка в размер на 300 милиарда $.

Йелън разгласи и даването на първите 1,25 милиарда $ от следващия транш финансово-икономическа помощ от Вашингтон за Украйна на стойност 9,9 милиарда $.
На фронта
Командващият украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски сподели през днешния ден, че обстановката към обсадения украински град Бахмут е „ извънредно напрегната “, съобщи Ройтерс.

„ Независимо от забележителните загуби, врагът хвърли (в боя) най-подготвените щурмови елементи на „ Вагнер “, които се пробват да пробият защитата на нашите войски и да обкръжат града “, сподели военачалник Сирски, представен в приложението " Телеграм " на Медийния боен център (медийната онлайн платформа на украинската армия).
Във Вашингтон и Москва
Китай е бил " всичко друго, с изключение на почтен медиатор ", в опитите си да донесе мир в Украйна и " напълно явно " е взел страната на Русия, съобщи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс, представен от Ройтерс.

Китай е дал на Русия " дипломатическа поддръжка, политическа поддръжка, икономическа поддръжка, реторическа поддръжка ", сподели Прайс на конференция.

Съединени американски щати възнамеряват провокация в Украйна с потреблението на токсични химикали, разгласи през днешния ден съветското министерство на защитата, съобщи Ройтерс.

Ведомството цитира някогашния дипломат на Съединени американски щати в Русия Джон Съливан, който на 22 февруари, декларирал на конференция на авторитетна американска неправителствена организация, че „ съветските войски възнамеряват да употребяват химическо оръжие в зоната на специфичната военна интервенция “, съобщи ТАСС.

„ Разглеждаме тези информация като желание на Съединени американски щати и техните съучастници да извършат провокация с потреблението на токсични химикали “, сподели на днешния брифинг генерал-лейтенант Игор Кирилов, командващ войските за радиационна, химическа и биологическа отбрана на Руската федерация.

Кирилов уточни, че Русия „ ще откри и накаже същинските виновници “.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР