Два военнотранспортни самолета Спартан с помощи и спасители за пострадалите

...
Два военнотранспортни самолета Спартан с помощи и спасители за пострадалите
Коментари Харесай

Два самолета „Спартан“ с помощи и спасители заминаха за Турция

Два военнотранспортни самолета " Спартан " с помощи и спасители за потърпевшите от серията трусове отпътуваха за Турция от столичното летище.

В следващите два полета са натоварени и четири тона филантропична помощ - одеяла и спални комплекти , обезпечени от Българския Червен кръст (БЧК). На борда на двата самолета има няколко спасители и един строителен инженер.

Със същите самолети тази вечер у нас се връщат първите изпратени спасители на БЧК, както и кучетата, чиновници на пожарната, които търсеха оживели, изясни шефът на  ГД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " гл. ком. Александър Джартов. Той уточни, че екипи на пожарната остават в турския град Бесни.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов съобщи, че България изпраща още възглавници за потърпевшите, както и постелъчни комплекти. По думите му България има мотив за горделивост с дейностите на медиците, доброволците и спасителите, които са на терен. Всички те заслужават нашето самопризнание, уточни той и съобщи, че страната ни има подготвеност да извърши още полети , с които за Турция е допустимо да заминат още медици. 

Исканията на турската страна са водещи и точно съгласно тях се координира всеки един полет.

Красимир Димитров от дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община изясни, че строителният инженер с двама строители ще " прокарват тунели " в съборените здания, с цел да могат спасителите да влязат. Четиринайсет души чакаме да се върнат тази вечер в София, уточни той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР