Два влака се сблъскаха в района на гара Мербуш-Остерат, недалеч

...
Два влака се сблъскаха в района на гара Мербуш-Остерат, недалеч
Коментари Харесай

Катастрофа между два влака в Германия, десетки ранени

Два влака се сблъскаха в региона на гара Мербуш-Остерат, близо до Дюселдорф, административната столица на провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Десетки са ранени, заяви Дойче веле.

Сблъскали са се два влака - пътнически на превозвача National Express, и товарен на DB Cargo.

По данни на Дойче веле пътническият трен по районна линия №7 е връхлетял върху спрялата товарна комбинация. Не е ясно заради каква причина товарният трен от Дилинген за Ротердам е бил спрял, разгласи говорителка на железопътната компания.

Говорител на полицията заяви за до петдесет ранени пасажери. В информация на Германските железници обаче броят на потърпевшите се дефинира на малко над 20 души.

Влак се вряза в къща в Гърция, жертви и ранени

Влак дерайлира в Белгия, има умрял и ранени

На мястото на злополуката са пристигнали избавителни екипи. Огнеборци са почнали да изваждат от вагоните потърпевшите пасажери.

С влака са пътували към 150 души.

About 50 people injured as passenger train collides with goods train in western Germany, police say https://t.co/De9VkU5SCd
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) December 5, 2017
Последният сходен случай в Германия е от преди повече от година и половина. Край Бад Айблинг, провинция Бавария, през февруари 2016 година се сблъскаха два пътнически влака. При злополуката починаха 11 души, а близо 80 други пострадаха. Причината за конфликта беше човешка неточност.

Към 22.30 ч. посолството в Берлин не разполага с данни за потърпевши български жители при влаковата злополука в град Меербуш, заяви пресцентърът на Министерството на външните работи.

Българското посолство следи обстановката. Мисията ни е отправила питане до немските управляващи и чака спомагателна информация за случая.

Passenger train and freight train reported to have collided near station in the German town of Meerbusch https://t.co/tR1YWguBle
— Michaela Kesenheimer (@BasementFilm) December 5, 2017
Всички български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го създадат на дежурния телефон на посолството в Берлин: +49 176 122 99 190

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР