Два вида нефтопродукти от руския суров петрол бяха изключени от

...
Два вида нефтопродукти от руския суров петрол бяха изключени от
Коментари Харесай

ЕС въведе изключения за тавана на цените на руски петролни продукти

Два типа нефтопродукти от съветския недопечен нефт бяха изключени от тавана на цените на петрола в Европейския съюз. Това стана след актуализация на разясненията на Европейската комисия, оповестени на формалния ѝ уеб страница в събота.

" Ако съветски петролен артикул в трета страна се преработва посредством разбъркване с артикул с генезис от друга страна, вследствие на което се получава друг артикул, тогава съветският петролен артикул към този момент не се смята за артикул с съветски генезис и горната граница на цените не се ползва ", се споделя в текста.

" Ако тези артикули (произведени от съветски нефт) са били значително модифицирани в трета страна, те към този момент не се смятат за артикули с съветски генезис и таванната цена не се ползва ", се споделя още в известието на Европейската комисия.

Съветът на Европейски Съюз утвърди решението за въвеждане на таван на цените на 4 февруари. Съществуват две ценови нива за съветските петролни артикули: едно от 45 $ на барел за петролни артикули, които се продават с отстъпка от суровия нефт (мазут, нафта), и друго от 100 $ на барел за петролни артикули, които се продават на по-висока цена от суровия нефт (дизел и керосин).
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР