Два вида мерки за областите с и без установени случаи

...
Два вида мерки за областите с и без установени случаи
Коментари Харесай

Ще се затварят отделни училища, въвеждат ограничения за културни, спортни, научни прояви

Два типа ограничения за областите с и без открити случаи на ковид е приел щаба против разпространяването на заболяването, заяви в сряда началникът му ген. Венцислав Мутафчийски.

В областите без доказани случаи

Учебните занятия в учебните заведения и детските заведения ще се порвеждат при засилени хигиенични ограничения – трикратна стерилизация, проветряване, инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена измежду децата, учениците, учителите и личния състав.

Учениците, преподавателите и личния състав с грипоподбна симптоматика ще се освобождават ще бъдат насочвани за консултация с персонален доктор. Медицинският личен състав в образователните заведения и градините би трябвало да е с нараснала зоркост за заболели деца и учители.

Културните всеобщи прояви на закрито би трябвало да се лимитират до 250 индивида при минимално разстояние 1 метър сред присъстващите. В кина, театри и други обществени места, присъстващите да са през едно място и да има стерилизация след всяка прожекция и зрелище. Това ще изисква разреждане на прожекциите и допускането на по-малко хора, като се разчита и на персоналната отговорност на всеки един да ограничи обществените си контакти и визитата на сходни събития, сподели Мутафчийски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР