Два варненски храма ще получат 700 000 лева от местната

...
Два варненски храма ще получат 700 000 лева от местната
Коментари Харесай

33 млн. лева дава Варна за култура и спорт през 2019

Два варненски храма ще получат 700 000 лв. от локалната хазна на Варна, планува проектобюджетът на общината. Половината от средствата са за довършителните работи по създаване на църквата „Св.мчк.Прокопий Варненски“, чиято първа копка беше през 2006 година, а през 2011 година започва национална дарителска SMS акция за градежа. 350 000 лева ще бъдат заделени за емблематичната катедрала край морето „Св.Успение Богородично“, на която ще бъдат ремонтирани покривът и отоплителната система. 4875 лева отиват за ремонт на джамията във варненския квартал“Аспарухово“.

Проектобюджетът на община Варна планува 33.2 млн. лв. за функция“Култура, спорт, почивни действия и религиозно дело“ за 2019 година Парите са с 16.4 млн. лв. повече спрямо предходната година поради купата „Варна-Европейски град на спорта“, като плануваните пари за събитията, свързани с нея, надвишават 2 млн. лв., а за спортна инфраструктура са планувани над 21 млн.лв., уточни на съвещание на общинската комисия „Култура и духовно развитие“ нейният ръководител Даниела Димова.

3.8 млн. лв. са заложени за културната стратегия на Варна- честване на национални и градски празници, естетизация на градската среда. Ще бъдат актуализирани пространството пред Аквариума в Морската градина и площад „Екзарх Йосиф, по- прочут като Шишковата градина. Проектобюджетът минава за утвърждение през 14 комисии преди да бъде гласуван другата седмица от локалния парламент.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР