Два варианта на билет за градски транспорт в София предлага

...
Два варианта на билет за градски транспорт в София предлага
Коментари Харесай

По-скъпо билетче в градския транспорт искат от ДБ

Два разновидността на билет за градски превоз в София предлага групата на " Демократична България " в Столичния общински съвет.

Първият вид на билет е за 30 минути и той остава на цена от 1,60 лева Той ще може да се купува през смарт телефон и от лидера на транспортното средство. Другият вид за билет е от 60 минути с опция за безграничен брой прекачвания в границите на 1 час с цена 2,40 лева Над 95% от пътуванията с прекачвания в градския превоз се правят в границите на 60 минути, посочи общинският консултант от Демократична България Симеон Ставрев.

При покупка на билет за 30 минути, в случай че в границите на деня, се употребява второ и трето транспортно средство той автоматизирано ще се трансформира в дневна карта и вместо 4,80 лева ще се заплащат 4 лева

Запазва се и дневната календарна карта с цена 4 лева Отделно ще има и 24-часова карта с цена 6 лева, която ще е налична за предварителна покупка.

От Демократична България оферират и нова седмична карта с цена 20 лева При 4 пътувания на ден в работен ден, пътуванията през уикенда ще излизат гратис.

Ученици, студенти и докторанти да пътуват гратис, е друго от предложенията. Те са 210 000 души. Така вместо сегашните 17 млн. лева държавни обезщетения за такива карти, общината ще получава годишно 37,8 млн. лева, или с 20 млн. лева повече. С 2 млн. лева от тях може да се засилят линиите, които возят до Студентски град, а с още 2 млн. лева да се възвърне придвижването на нощните автобусни линии.

Годишната карта за пътешестване с градски превоз пък да може да се заплаща разсрочено на 3 вноски.

Първата с цена 150 лева и за интервал от 3 месеца, втората с цена 120 лева - за още 3 месеца и последната вноска от 100 лева за интервал от 6 месеца. Затова от Демократична България оферират да отпаднат сегашните 3-месечни и 6-месечни карти за пътешестване.

Касите на метрото да станат каси на ЦГМ и да оферират всички типове транспортни документи, е друга от концепциите.

Предлага се да отпаднат картите единствено за част от мрежата на градския превоз, като тези единствено за метрото, единствено за една линия и за метро плюс една линия. Отпадат талоните за 10 пътувания и 3-дневната карта. Неперсонализираните карти пък да могат да се купуват единствено от юридически лица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР