Два варианта има пред училищата в зависимост от развитието на

...
Два варианта има пред училищата в зависимост от развитието на
Коментари Харесай

Министър Вълчев-Оттук нататък съществуват два варианта за училищата

Два разновидността има пред учебните заведения според от развиването на пандемията.

Първият е при утежняване на обстановката. „ Засега има гладко нарастване на случаите, надяваме се, че ще успеем да стигнем до 4-и март, когато се връщат 6-и, 9-и и още веднъж 12-и клас и надлежно 17-и март, когато изтичат двете седмици на присъствено образование “, изясни просветният министърът Красимир Вълчев пред Българска национална телевизия.

Това обаче няма да се случи непременно. „ Ако епидемиологичната обстановка се утежни по-рязко, системата е подготвена незабавно да мине към образование в електронна среда “, съобщи Вълчев. В този случай предпочитано в присъствено образование ще бъдат най-малките възпитаници и децата в предучилищна възраст.

В Вторият вид е, в случай че обстановката се резервира. В този случаи по три випуска от 5-и до 12-и клас ще продължат да учат присъствено. „ Говорим за опазване на този график все още. Ако обстановката се резервира, още веднъж ще се продължи със 7-и, 8-и и евентуално още веднъж 10-и клас “, съобщи Вълчев.

В класните и стаи могат да се върнат децата от 5-и до 12-и клас, които са единствени в обещано учебно заведение. „ Ние разрешихме на всички да се върнат в дребните учебни заведения. 43 000 възпитаници се върнаха в допълнение “, сподели министърът. Така сега към 60% от учащите се в системата учат присъствено.

Образователният министър изясни, че учениците имат пропуски, само че те зависят от възрастта на ученика и ангажираността на родителите. Положителното било, че няма изцяло занемаряване. „ В момента нямаме занемаряване по отношение на предходните години във връзка с скоростта на преподаване на изучаваните тематики “, сподели Вълчев.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР