“Два важни проблема има в община Мъглиж, за които гражданите

...
“Два важни проблема има в община Мъглиж, за които гражданите
Коментари Харесай

Мъглиж в протестна готовност срещу два сериозни проблема

“Два значими казуса има в община Мъглиж, за които жителите й са в протестна готовност”, съобщи на конференция през днешния ден зам.-кметът Душо Гавазов.
Най-сериозен е казусът с републиканския път Тулово-Мъглиж, прави от който са елементи уличните мрежи на селата Ягода, Шаново, Зимница и Ветрен. “Вече е направена първата позитивна крачка, тъй като от Агенция “Пътна инфраструктура” е утвърдено техническото задание за частична рехабилитация на сектора, а Областното пътно ръководство в Стара Загора има подготвен план за 7,3 млн. лв. ”, посочи Гавазов.
Другият значим проблем за общината е ориста на банския комплекс в село Ягода , който има неповторима архитектура . За неговия повсеместен ремонт към този момент има работен план, координиран с Националния институт за недвижимото културно завещание. Проектът за ремонта на банята в Ягода, която е общинска благосъстоятелност, е за 2,08 млн. лв. . На общината не може да се оправи с сходно финансиране, по тази причина чака “коледен бонус” - целева дотация от националния бюджет, какъвто ангажимент страната е поела преди време.
През 2018-а посредством вдишване на дълготраен общински дълг в размер на 325 хиляди лв. са ремонтирани 1,4 километра общинска пътна мрежа сред селата Юлиево и Тулово, а с 252 хиляди лв. е ремонтирана основната улица на Юлиево. Със лични средства напълно е сменен уличното осветяване в Тулово.
И следващата година общината ще продължи да работи по инфраструктурни планове, само че общинското управление на Мъглиж са обезпокоени, че през 2019 година бюджетът на общината още веднъж ще бъде непълен за осъществяване на съответна политика в региона на образованието и на обществените действия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР