Два украински дрона бяха унищожени в Московска област, съобщиха руски

...
Два украински дрона бяха унищожени в Московска област, съобщиха руски
Коментари Харесай

Украйна ще може да използва дарените Ф-16 само на собствена територия

Два украински дрона бяха унищожени в Московска област, оповестиха съветски публични лица. За малко бяха спрени полетите на две от столичните летища от основание за сигурност. Началникът на канцеларията на Зеленски Андрий Ермак разяснява визитите на украинския президент в Нидерландия и Дания.

Руското министерство на защитата заяви тази заран, че е заглушило украински дрон в Рузския регион на Московска област, който по-късно се е разрушил. Малко по-късно беше обявено за втори обезвреден безпилотен летателен уред над територията на Истринския регион. Пострадали са двама души. Изпочупени са прозорците на три жилища. Пристигащите и заминаващите самолети на московските летища Внуково и Домодедово бяха анулирани за малко, някои полети бяха пренасочени към други летища.

Постигнати са отлични резултати, които са плод на доста месеци работа, съобщи Андрий Ермак, шеф на канцеларията на украинския президент, по отношение на вчерашните визити на Володимир Зеленски в Нидерландия и Дания. В приложението " Телеграм " Ермак посочи, че Украйна ще се снабди с съвременна авиация. " Нашите водачи ще летят на Ф-16, небето ни ще стане по-защитено, ще изтласкаме руснаците от въздушното си пространство ", съобщи началникът на президентската канцелария, написа БНР.

Украйна може да употребява дарените изтребители единствено на личната си територия, съобщи датският министър на защитата Якоб Елеман-Йенсен. Вчера Нидерландия и Дания оповестиха, че ще дават изтребители Ф-16 на Украйна, като първите шест ще бъдат изпратени към Нова година.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР