Два турски плавателни съда са пострадали в пристанището на южния

...
Два турски плавателни съда са пострадали в пристанището на южния
Коментари Харесай

Два турски кораба ударени от снаряди в Херсон

Два турски плавателни съда са потърпевши в пристанището на южния украински град Херсон в резултат на експлоадиране на снаряд, заяви през днешния ден организация Демирьорен, базирайки се на представител на компанията оператор на един от корабите, съобщи ТАСС.

По думите на цитирания представител потърпевшите кораби носят имената " Ферахназ " и " Тузла ".

На товарния транспортен съд " Тузла " вследствие на попадането на шрапнел е избухнал пожар, заяви представителят на компанията " Чакъроглу денизджилик " Хюсейин Чеби.

По-рано през днешния ден Ройтерс съобщи, базирайки се на видеозапис от мястото на събитието и източници от корабоплаването, че турски товарен транспортен съд е бил ударен от ракета в пристанището на Херсон, което е предизвикало пожар.

Ракетата е блъснала мостика на кораба " Тузла " през вчерашния ден и е предизвикала пожар, съобщи компанията за морска сигурност " Амбри ". Видеозапис демонстрира пламъци, които обгръща командното помещение на кораба.

Корабът, който е блокиран на пристанището от февруари 2022 година, е благосъстоятелност на компанията притежател " Чайели Шипинг ", отбелязва организацията.

Според източник от корабоплавателния бранш съобщи, че има 12 турски кораба, закотвени в разнообразни украински пристанища, в това число Херсон, които не попадат под обсега на подписаното с посредничеството на Организация на обединените нации черноморско зърнено съглашение.

" Имаше по този начин предходната нощ, най-вероятно против пристанището, и избухлив заряд наподобява е блъснал кораба. Турските кораби в Херсон са обслужвани от малочислен екипаж, тъй че няма ранени или жертви ", уточни източникът, поискал анонимност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР