Два центъра за грижа за лица с увреждания са разкрити

...
Два центъра за грижа за лица с увреждания са разкрити
Коментари Харесай

Разкриха два центъра за грижа за лица с деменция във Варна

Два центъра за грижа за лица с увреждания са разкрити във Варна. Това стана ясно на конференция, провела се в постройката на общинския билдинг, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Те станаха действителност по Проект № BG05M9OP001-2.090-0013-C01 " Разкриване и даване на интегрираните здравно-социални услуги " Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция “ и " Дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии “ на територията на община Варна “, даване на новите услуги “, Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси “ 2014-2020.

Целта на плана бе основаване на опция за самостоятелен живот на възрастните хора и лицата с увреждания на територията на община Варна посредством даване на качествени, налични и ефикасни междусекторни услуги за дълготрайна грижа, съобразени с действителните потребности на хората.

Дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии се намира на ул. " Петко Стайнов " №7 в регион " Младост ", а Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция на бул. " Константин и Фружин " в регион " Владислав Варненчик ".

Капацитетът на Дневния център е 40 консуматори. Допустимите целеви групи са възрастни лица с разнообразни форми на деменция над 65 годишна възраст, с ограничавания или в неспособност за самообслужване и техните фамилии. Обхваща и лица с разнообразни форми на деменция, настанени в профилирани институции или други резидентни услуги. За използването на услугата е належащо лицето да има ТЕЛК/НЕЛК/ЛКК, епикриза, мнение от персонален доктор и психиатър.

Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция дава 24-часова грижа, за посрещане на ежедневните потребности на лицата с деменция. Капацитетът му е за 15 консуматори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР